A konzolok nem nőhetnek fel a PC grafikai szintjére

A konzolok nem nőhetnek fel a PC grafikai szintjére

2013. szeptember 25. 18:50, Szerda
Az Nvidia vezetője, Tony Tamasi szerint jöhetnek az újabb és újabb konzolok, de egyik sem tud majd szebb grafikai megvalósítást nyújtani a PC-nél.

Folyamatosan megy a harc a konzolosok és a PC-sek között. Zajlik a vita az exkluzív játékok, az esetleges hibák, a teljesítmény - és úgy általában minden kapcsán. Ám most nagyon úgy tűnik, hogy az Nvidia vezetője, Tony Tamasi pontot tehet az értelmetlen harcok végére. Egy hosszú interjúban kifejtette a nézőpontját arról, hogy miért nem lehet soha egy konzol erősebb egy PC-nél.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
"Többé nem fordulhat elő, hogy egy konzol jobb teljesítménnyel bírjon vagy szebb grafikát jelenítsen meg, mint egy PC" - árulta el Tamasi. Természetesen volt ilyen időszak a játékvilág történetében. Mikor a PlayStation és a PS2 uralták a piacot, a számítógépes grafika nem volt épp a csúcson. Bár kezdtek már megjelenni a 3D-s játékok PC-n, ám a Sony, Sega és a Nintendo is több pénzt tudott befektetni, így egy lépéssel mindig a konzolok jártak elől.

"Az X360 és PS3 megjelenésekor már fej fej mellett haladtak a konzolok és a PC" - folytatta Tamasi. "Ha belenézünk egy ilyen gépbe észrevehetjük, hogy a grafikai technológiát az AMD vagy épp az Nvidia biztosítja. Ennek oka, hogy a legnagyobb fejlődést ezek a PC-s cégek érték el ezen a területen. Az Nvidia évente 1.5 milliárd dollárt fektet a fejlesztésekbe, így mire egy konzol kifut, már 10 milliárd felett járunk."

A Sony vagy a Microsoft ekkora összegeket nem képes befektetni. Az Nvidia azonban "lazán" megteheti, hiszen évente több száz millió grafikus chipet értékesítenek, ami bőven fedezi a fejlesztéseket. "Egyszerűen senki nem képes ma erősebb, jobb teljesítményű grafikus kártyákat készíteni, mint ami a PC-ben van. Ez képtelenség."

Az Nvidia éppen ezért nem vállalta el sem a PS4 sem pedig az Xbox One grafikus támogatását. Az akkoriban megjelent nyilatkozatuk szerint nem érte meg foglalkozni az egésszel. Ráadásul a mobilok előbb-utóbb úgyis kilökik a piacról a következő generációs konzolokat is - legalábbis ezt gondolja Tamasi. Az AMD azonban beszállt és szerintük ez jó hatással lesz a PC-s fejlesztéseikre is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások