Jön a nagy felbontású Kindle Paperwhite

Jön a nagy felbontású Kindle Paperwhite

2013. november 26. 09:40, Kedd
Amerikai lapértesülés alapján az Amazon készülékének új változata várhatóan 2014 második negyedévében jelenhet meg a boltokban. A fő változás a korábbi modellhez képest a nagyobb felbontás.

A nagy felbontású képernyővel felszerelt Kindle Paperwhite a külsejét tekintve a Kindle Fire HDX-re hasonlít majd. A TechCrunch cikkében azt ecsetelte, hogy a beépített E-Ink kijelző 300 ppi pixelsűrűségű lesz. Összehasonlításul: az Amazon eddigi eszközeinél ez az érték 212 ppi, míg az elektronikus könyvolvasóknál a rekordot a Kobo Aura HD tartja 265 ppi értékkel. Az új készülék emellett alighanem könnyebb lesz, mint az elődje és a képernyőt nem építik majd be annyira mélyen a keretbe, mint korábban. A keret és a kijelzőpanel egy szinten lesz. Az eddigi átlátszó műanyag védőborítást felválthatja egy matt üveg.


Egy Kindle egy Kobo Aura HD mellett; utóbbi felbontása 1080×1440 pixel

A TechCrunch közölte, hogy sikerült egy prototípust közelebbről is szemügyre venniük. Az Amazon egy új betűtípussal is kísérletezik, kifejezetten az új termékhez. A cég továbbá automatikus elválasztási funkciót is integrálna az eszközbe, de ez csak angol nyelven lenne elérhető. Az Amazon szóvivője nem akarta kommentálni a megjelent információkat. A Kindle Paperwhite legutóbbi változatát szeptember elején jelentette be az amerikai társaság. A második generációs Kindle Paperwhite új kijelzőtechnológiát, élesebb kontrasztot, integrált megvilágítást, gyorsabb processzort és teljesen új funkciókat (Kindle PageFlip, Smart-Lookup, Vocabulary Builder) kínál.

Listázás a fórumban