Európába jön a 3D-nyomtatás vezető cége

Európába jön a 3D-nyomtatás vezető cége

2014. augusztus 4. 14:33, Hétfő
Hamarosan már hazánkban és más európai államokban is elérhetők lesznek a MakerBot termékei.

Alaposan kibővíti az eddigi tevékenységét a 3D-nyomtatási piac meghatározó szereplője, amely létrehozza a MakerBot Europe nevű leányvállalatát, aminek Stuttgartban alakítják ki a székhelyét. Jenny Lawton, a társaság vezetője hangsúlyozta, hogy nagyon örülnek annak, hogy elindulhat az új vállalkozás és ezáltal növelhetik a globális befolyásukat. Frank Alfano, a MakerBot pénzügyi vezetője hozzátette: az európai kirendeltség létrehozása azt bizonyítja, hogy mennyire elkötelezettek a helyi piac iránt. Németország már hosszabb ideje a 3D-nyomtatás európai központja, de az egész kontinensen nő az érdeklődés a technológia iránt. A céljuk az, hogy minden mérnök és építész asztalán, illetve minden iskolában és háztartásban legyen egy MakerBot Replicator asztali 3D-nyomtató.

A konszern blogbejegyzéséből kiderült, hogy a MakerBot Europe számos államban lesz jelen, nemcsak Észak- és Nyugat-Európában, hanem Magyarországon, Szerbiában, Csehországban, Romániában, Horvátországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Oroszországban is. Az eddigi partnerek 6 hónap után olvadnak majd be az értékesítési hálózatba, de a cég további stratégiai partneri együttműködéseket is tervez.

A MakerBot tavaly júniusban vásárolta fel a piac addigi második számú szereplőjét, a Stratasyst. Jenny Lawton később azt nyilatkozta: azt szeretnék, hogy bárki legyárthassa azt, amit akar. A 3D-nyomtatás lehetővé teszi a termékek gyorsabb bevezetését és a folyamatból nem csupán a felhasználók profitálhatnak, hanem a gazdaság is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások