A Microsoft támogatja a Bitcoint

A Microsoft támogatja a Bitcoint

2014. december 15. 12:28, Hétfő
A redmondi konszern egyetlen kis lépéssel nagy lendületet adhat a virtuális fizetőeszköznek.

A Microsoft döntést hozott arról, hogy együttműködik a Bitpay nevű szolgáltatóval, így az emberek felhasználhatják a Bitcoinjaikat, ha bizonyos Microsoft-termékeket akarnak vásárolni. Eric Lockard, a Microsoft Universal Store alelnöke kijelentette, hogy a lehetőségnek köszönhetően az ügyfeleik az eddiginél sokkal nagyobb választási szabadsághoz jutnak, mert eldönthetik, hogy milyen fizetési formát részesítenek előnyben. A menedzser ugyanakkor óva intett attól, hogy a bejelentésbe bárki túl sokat gondoljon bele, csupán arról van szó, hogy az óriáscég azt látja, hogy a Bitcoinon alapuló vásárlások egyre inkább terjednek és folyamatosan növekszik a virtuális fizetőeszköz felhasználói tábora.

Az is kiderült, hogy a vállalat a saját szolgáltatásaihoz nem fogja elfogadni a Bitcoint, de támogatja a Bitpay szolgáltatást, amely a digitális pénzt átváltja amerikai dollárra. A lehetőség egyelőre a Windows Store, valamint az Xbox játékokat, zenéket és videókat kínáló üzletekben érhető el. Így ugyan a társaság fő termékei - például az operációs rendszerek, Office-csomagok vagy a hardverek - nem vásárolhatók meg Bitcoinokért, de a digitális tartalmak (zeneszámok, videók, alkalmazások) igen. Ryan Day, a Microsoft szóvivője azt nem akarta kommentálni, hogy vajon a társaság más részlegei elfogadják-e majd a virtuális fizetőeszközt.

Tony Gallippi, a Bitpay vezetője szerint ez az eddigi legnagyobb támogatás a Bitcoinnak. Az egyetlen vállalat, amely nagyobb a Microsoftnál, az Apple, de az alapvetően lassabban reagál. A Microsoft fejlesztőcsapata már a múltban is érdeklődött a Bitpay technológiája iránt. 2012-ben, a redmondi társaság négy fejlesztője vizsgálta meg a Bitcoin-rendszert, mint a decentralizált fizetések eszközét. Nyilvánosságra hoztak egy dokumentumot, amelyben számos javítást javasoltak az alkalmazott szoftveralgoritmushoz.

A Bitcoint jelenleg támogatja a Dell és a Wikipédia, s hamarosan ebbe a táborba tartozhat az eBay és a PayPal is. A Magyar Nemzeti Bank az év elején kockázatosnak tartotta az egyes fizetésre használható virtuális eszközöket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások