Okosórák - az Apple Watch hozhatja el az áttörést?

Okosórák - az Apple Watch hozhatja el az áttörést?

2014. december 20. 15:19, Szombat
A 2015-ös esztendő megmutatja majd, hogy milyen jövőjük lehet az új kategóriába tartozó termékeknek. A TAG Heuer is belép a piacra.

Hordasz karórát?
Igen
Nem
Az Apple készüléke jövő tavasszal jelenik meg. A piacon már most is jelen van számos gyártó, köztük a Samsung, a Motorola, a Sony és az LG, amelyek kisebb vagy éppen nagyobb szerepet szánnak a készülékeiknek, de a következő lépcsőfokot egyértelműen az Apple Watch jelentheti. Phil Libin, az Evernote első embere kiemelte, hogy a kaliforniai konszern eszköze lesz az első olyan modell, amely tömegesen elterjedhet. A menedzser már szorgalmazta az okosórán futtatható Evernote-alkalmazások fejlesztését.

J. P. Gownder, a Forrester szakértője szerint 2015 végére már legalább tízmillió ember fog Apple Watch órát hordani a csuklóján. Fred Wilson ismert kockázati befektető ezzel szemben rámutatott, hogy ő nem szívesen hord órát, így okosórát sem vásárol majd. Wilson korábban korán felismerte a Twitterben és a Zyngában rejlő lehetőségeket. Ő azoknak a táborát erősíti, akik alapvetően szkeptikusak az új termékkategória sikerével kapcsolatban és azt az álláspontot képviselik, hogy az okosórák nem feltétlenül lesznek olyan sikeresek, mint korábban a mobil-, majd az okostelefonok.

Az Apple szeptember 9-én mutatta be az okosóráját, amelynek bevezető ára 349 dollár lesz. Október elején Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője befektetőknek szóló tanácsadásában azt írta, hogy 2015-ben mintegy 10 millió Apple Watch okosórát értékesíthetnek, méghozzá 500 dolláros átlagáron. Mindenesetre egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Apple Watch csak március végén jelenik meg.


Jean-Claude Biver, a TAG Heuer óragyártó első embere nemrég még pozitívan nyilatkozott az Apple Watch kapcsán, ugyanakkor azt mondta, hogy az ő cége nem fog ilyen termékekkel foglalkozni. Nos, most ez megváltozott és a gyártó egy éven belül piacra dobhatja a saját modelljét. Biver a Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) vezető menedzsere is egyben, és az LVMH órarészlegéhez tartozik többek között a TAG Heuer, a Dior, a Zenith és a Hublot márka.

Biver kijelentette, hogy a TAG Heuer okosóra-projektje négy hónappal ezelőtt indult el. Számos vállalattal vannak partneri kapcsolatban és az is előfordul, hogy felvásárolnak bizonyos társaságokat, hogy így szerezzék meg a szükséges tudást, illetve a tapasztalatokat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Tag Heuer az Android Weart vagy a Tizent választja operációs rendszerül, az viszont kiszivárgott, hogy az új eszköz az Intel dizájnjára épül majd és leghamarabb várhatóan 2015 végén jelenhet meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások