MediaTek chipekkel erősítene a Sony Mobile

MediaTek chipekkel erősítene a Sony Mobile

2015. február 21. 08:32, Szombat
A Sony a belépő szinten és a középkategóriában alkalmazná a gyártó további fejlesztéseit.

A Sony Mobile, pontosabban az Xperia család kapcsán többször beszámoltunk már az idei év első felében esedékes újdonságokról, ezt azonban most további értesülések egészítik ki, amelyek a gondokkal küszködő cég terveire is rávilágítanak. A várt két példány mellett további változatok futhatnak be.

Tajvani források szerint ugyanis a cég vezetése a helyi illetőségű MediaTek fejlesztéseire támaszkodna, ezek segítségével dobnának piacra további, olcsónak szánt okostelefonokat. 2015 során tehát ilyen processzorokkal felszerelt belépő szintű és középkategóriás megoldások felbukkanására számíthatunk, ezeket pedig a Foxconn/FIH Mobile, a Compal Electronics, valamint az Arima Communications jóvoltából dobják majd piacra. A még február vége előtt esedékes Xperia E4 például az Arima közreműködésével jelenik meg, ez pedig egy 1,3 GHz-es négymagos MediaTek MT6582 chipet kínálna a felhasználóknak, egy 5 hüvelykes qDH-kijelzővel, egy 5 megapixeles hátoldali kamerával, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, valamint az Android 5.0 Lollipop társaságában.

A hír szerint a fent említett három gyártó 4G-elérést kínáló változatokon is dolgozik, ezek pedig a szintén a MediaTek által leszállított MT6752 chipekre támaszkodnának, amely immár 64 bites architektúrát és 8 magot kínálna a nagyobb teljesítmény érdekében. Azt még nem tudni, hogy ezek az új példányok milyen néven, milyen további jellemzőkkel és mikor jelennének meg, de az első félév valószínűnek tűnik.

A legnagyobb durranás természetesen az új zászlóshajó, az Xperia Z4 lenne, amely besorolásának megfelelően ütősebb specifikációval jelenne meg – ezzel pedig a Sony visszatérne a korábbi 12 hónapos menetrendhez, amelynek keretében évente csak egyszer jelent meg egy új generáció.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások