A Teslával fog össze a Spotify

A Teslával fog össze a Spotify

2015. december 27. 11:32, Vasárnap
A zenei stream-szolgáltatók egy újabb területen, az autók piacán mérhetik össze a közeljövőben az erejüket. A Spotify már előre igyekszik erre a korszakra felkészülni.

A Teslával elindított kooperáció keretében a zenei stream-platform a gyártó S elektromos modelljeihez lesz elérhető. Az eredetileg fizetős prémium ajánlatot a járműtulajdonosok az aktuális szoftverfrissítés keretében kapják meg és a szolgáltatás közvetlenül a gépkocsik szórakoztató elektronikai központjába fog integrálódni. Az internethozzáférés az autókba beépített LTE-modem segítségével valósul meg.

Jonathan Tarlton, a Spotify menedzsere azt mondta, hogy a tulajdonosoknak a szolgáltatás miatt nem lesznek plusz költségeik. Úgy vélik, hogy az autórádiók nem változtak túl sokat az eltelt időszakban és ez a mostani lépésük képviselheti a jövőt. Tarlton megerősítette, hogy a Tesla gépkocsik tulajdonosainak nyújtott szolgáltatás mentes lesz a reklámoktól, ugyanakkor arról nem beszélt, hogy a Spotify hozzáférhet-e és ha igen, milyen adatokhoz a Tesla járművekkel kapcsolatban.

A Spotify együttműködésre törekszik az Uberrel is, és már korábban számos további autógyártóval kooperált, köztük volt a BMW, a Ford és a Mini. Emellett a platformot integrálták az Apple CarPlay rendszerébe.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások