Már az idén jöhet a .blog csúcsdomén

Már az idén jöhet a .blog csúcsdomén

2016. május 16. 10:00, Hétfő
A szükséges jogokat a WordPress anyavállalata szerezte meg.

Az Automattic Inc. bejelentette, hogy az új .blog csúcsdomén még az idén elérhető lesz. A cég hozta létre és működteti a rendkívül sikeres, WordPress nevű ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszert. A regisztrációs díjak még nem ismertek, de az már biztos, hogy az ismertebb nevek esetében többek kell majd fizetni. Fontos ugyanakkor, hogy a .blog oldalak kapcsán nem lesz előírás a WordPress használata.

A doménneveket két szakaszban lehet megszerezni. Először augusztusig az olyan márkanevek tulajdonosai regisztrálhatják a megfelelő doménneveket, mint az Apple vagy a BMW, majd a második szakasz keretében októbertől bárki benyújthatja a doménnév-regisztrációs igényét. A nyilvános regisztrációs folyamat novemberben kezdődhet.

A .blog csúcsdomén-regisztrációs jogokat egyébként nem az Automattic Inc., hanem annak egyik leányvállalata, a Knock Knock Whois There LLC szerezte meg még az év elején. Az Automattic ezzel gyakorlatilag olyan vetélytársakat előzött meg, mint például a Google. Érdekesség, hogy a jogot még tavaly a Primer Nivel S.A. kapta meg, de április végén átruházta azt a Knock Knock Whois There LLC-re. Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója kiemelte, hogy eddig nem nagyon akartak reflektorfényben lenni. A .blog-aukcióval kapcsolatos költségek mostanra körülbelül 20 millió dollárra emelkedtek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások