30 millió Chromecastot adott el a Google

30 millió Chromecastot adott el a Google

2016. augusztus 4. 18:34, Csütörtök
A webes konszern számára a készülék igazi sikertörténetté vált.

A Google 2013 júliusában mutatta be tévébe dugható kütyüjét, amely már 2014-re veszélyeztette a tengerentúlon a stream-szolgáltatók pozícióját. Ez részben a mindössze 35 dolláros árának volt köszönhető. A legújabb adatok alapján a társaság 2013-tól napjainkig összesen 30 millió Chromecastot értékesített. A Google 2013-tól 2015-ig kereken 17 millió eszköz eladását jelentette, míg idén májusra sikerült már 25 millió darabot értékesítenie.

Elemzők a héten Sundar Pichai vezérigazgatót a Google stratégiájáról kérdezték, különösen a hardverekkel kapcsolatban. A menedzser a sikeres hardverajánlataik között említette az eredeti Chromecast készüléket, a 2015-ös változatot és a Chromecast Audio nevű modellt. Pichai hozzátette, hogy a Google pontosan tudja, hogy egyre fontosabbá válnak a hardverek és a szoftverek közötti interfészek, s ezáltal annak szükségessége is, hogy ezek a megoldások egyre jobban egymásra legyenek optimalizálva.

Az óriáscég bemutatta a hardverrészlege új vezetőjét, aki Rick Osterloh, a Motorola egykori első embere. Ő alelnökként közvetlenül Sunfar Pichai vezérigazgatónak jelent és hozzá tartoznak a Nexus készülékek mellett, a Chromescast, a Chromebookok, az OnHub router, az ATAP kutatási részleg, a Project Aura és a Google Home beszédasszisztens. Az utóbbi várhatóan ugyanazt a hardvert fogja használni, mint a Chromecast, vagyis egy Marvell kétmagos chipet és 4 gigabájt RAM-ot. Az adatfeldolgozás pedig a felhőkörnyezetben történik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások