A Gear S2 megkapta az utódmodell funkcióit

A Gear S2 megkapta az utódmodell funkcióit

2016. december 6. 18:09, Kedd
A Samsung kiadott egy második komoly frissítést az okosórájához.

A lépésnek köszönhetően a Gear S2 készülékek is megkapták a Gear S3 összes funkcióját. Az úgynevezett Value Pack részeként a dél-koreai gyártó szokatlanul hosszú ideig látja el frissítésekkel a tavaly ősszel piacra dobott modellt, így az még mindig naprakész terméknek számít, hiszen a legújabb funkciókat is megkapta. A második Value Pack már elérhető a "nagyobb piacokon" és a következő hetekben globálisan is minden Gear S2-tulajdonos számára hozzáférhetővé válik.

A frissítés keretében a régebbi modell megkapta a Gear S3-ban bevezetett óralapokat, emellett elérhető egy emlékeztető alkalmazás és egy-egy program a külső tevékenységek figyelésére, illetve a légnyomás mérésére. Ezenkívül van intuitív előlapfunkció, amely lehetővé teszi a hívások és a különböző riasztások fogadását vagy elutasítását. A rövid szöveges üzenetek esetében lehetőség nyílik a kézírás üzemmód alkalmazására, ilyenkor az írásjelek közvetlenül az érintőképernyőre írhatók. Ez a funkció jelenleg angol, koreai és kínai nyelven érhető el. Az üzenetek emellett emodzsikkal is kiegészíthetők. A kapcsolódó adatbázis 180 ilyen jelet tartalmaz.

Az S Voice nevű asszisztens a hangüzenetekben segít, a frissítés miatt jelentős mértékben felgyorsult a valós idejű feldolgozás. Az S Health funkció automatikusan felismeri az éppen végzett tevékenységet és több dolgot is azonosít, legyen szó több sportról vagy gimnasztikai gyakorlatokról. A második Value Pack segítségével akár widgetek is telepíthetők a Gear S2-re, a Samsung példaként említette az Uber, a Yelp és a USA Today programját. A társaság egyébként a saját widgetjeit is módosította; van többek között kapcsolattartási, időjárási és egészségi állapotot figyelő widget.

Szintén elérhető a Gear S3 SOS-funkciója. Ennek használatához elegendő háromszor röviden lenyomni a Home gombot és az előlapot balra elfordítani, utána az eszköz segélykérő jelet küld egy előzetesen megadott személy részére. A jel tartalmazza a felhasználó GPS-koordinátáit is. Végül, a frissítésnek köszönhetően több száz játék is letölthető lett a Gear S2 okosórákra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások