Két oka volt a Galaxy Note 7 kudarcának

Két oka volt a Galaxy Note 7 kudarcának

2017. január 23. 23:57, Hétfő
Erre a megállapításra jutottak a Samsung által felkért szakértők - a jövőben ezt elkerülnék.

A tavaly augusztusban nagy fanfárral piacra dobott Galaxy Note 7 okostelefon viszontagságos, majd pedig teljes visszahívással véget érő útjáról mi is folyamatosan beszámoltunk, legutóbb pedig már arról írtunk, hogy többek között az LG segítené ki riválisát, ezzel biztosítva az akkumulátorok folyamatos utánpótlását. Időközben elkészült a Samsung saját jelentése, amely két fő okot nevez meg.

Bár a hivatalos jelentés közzétételét mára, majd pedig nem sokkal később keddre vetítették előre, a Wall Street Journal már most napvilágra hozta annak főbb pontjait, azt ígérve, hogy a megjelölt okok és a tervezett ellenlépések még részletesebb kifejtését majd a Samsung anyagában találjuk meg. A felhasználók számára nyilván az említett fő okok felsorolása volt a legfontosabb, ebből pedig megtudtuk, hogy egyrészt az akkumulátor szokatlan kialakítása (tehát annak mérete és formája), valamint a gyártás során elkövetett hibák vezettek a balesetekhez, majd pedig a típus visszahívásához.


Így zajlik a telefonok tesztelése

A dél-koreai vállalat illetékesei eleinte úgy gondolták, hogy kizárólag a saját leányuk, a Samsung SDI által legyártott példányokkal van baj, ezért gyorsan felfuttatták a partnerként tevékenykedő kínai Amperex gyártósorait. Hamarosan kiderült azonban, hogy itt is ugyanazon problémák jönnek elő, ezért az első akcióban csereként kiküldött telefonok is veszélyesnek bizonyultak. Több légitársaság betiltotta a készülékek használatát, az ezt követően bejelentett teljes visszahívás eredményeként pedig ma már az összes példány (2,5 millió darab) 96 százalékát sikerült begyűjteni, ami a cégnek 5 milliárd dollárjába került.


A vezetés egy 8 lépésből álló akciótervet hirdetett meg, amely szorosabb tesztelést, vizsgálatokat, valamint minőségbiztosítást ír elő, ezzel kerülnék el a malőr megismétlődését, ezt pedig nyilván a beszállítókra is kiterjesztik majd. A három független csoport által elkészített jelentéssel az amerikai illetékesek is elégedettek, ez várhatóan lezárja az ügyet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások