A Galaxy Note 7 sem állította meg a Samsungot

A Galaxy Note 7 sem állította meg a Samsungot

2017. január 27. 21:53, Péntek
Mi több, a cég kifejezetten jó eredményeket publikált, még rekordot is dönthettek volna.

Az elmúlt hónapokban szorosan figyelemmel követtük a Samsung viszontagságos időszakát, ami a Galaxy Note 7 kapcsán felmerült problémákkal indult, majd pedig a csereakció kudarcával folytatódott – hogy azután a hivatalos eredmények közlésével záruljon le. A cég most közölte az utolsó negyedévre és a teljes évre vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyben viszont szinte nyoma sincs a malőrnek.

A részletes jelentésből kiderül, hogy az utolsó naptári negyedévben kifejezetten jól teljesítettek, hiszen a bevétel 45 milliárd dollár felett volt, a tiszta profit pedig csaknem elérte a 8 milliárd dollárt. Ez nemcsak az egy évvel korábbi helyzethez képest jelent komoly előrelépést, de akár új rekordot is beállíthattak volna, ha nem lett volna a Galaxy Note 7 miatti leírás és komoly anyagi kiadás. A számok láttán mintha visszatértünk volna a Galaxy S4 és S5 időszakához, úgy tűnik tehát, hogy a tavaly kudarc csak egy kisebb zökkenőt jelentett a gyártónak, amelynek egyes vezetői időközben Dél-Koreában komoly politikai botrányba is belekeveredtek.

A félvezetőrészleg szerepelt kiugróan jól 2016 során, itt a memóriák (SSD), az OLED, valamint az UHD-felbontást támogató panelek révén növelték az eladásokat. Az okostelefonoknál az olcsóbb típusok mellett a Galaxy S7 és S7 edge is jó eredményeket szállított, itt az idei évben a mesterséges intelligencia terjedése kapcsán várnak további erősödést – a mobilos részleg a 90 millió okostelefon és a 8 millió tábla révén csaknem 2 milliárdos profitot hozott össze. Az átlagos eladási ár a telefonoknál 180 dollár körül volt, a profit darabonként 24 dollárra rúgott.

A friss hírek szerint a Galaxy S8 Európában március 29-én mutatkozik majd be, a piaci megjelenés pedig nem sokkal ezt követően, április folyamán esedékes. Az idei évben nyilván ez lesz hivatott felfelé húzni az eladási számokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások