Fúziós atomreaktoron dolgoznak 

Fúziós atomreaktoron dolgoznak 

2017. április 7. 13:22, Péntek
A hibrid megoldás mentes lenne a reaktorokat ma még mindig sújtó problémáktól.

A Google anyacégének kutatási részlegét egykor vezető, pontosabban annak alelnökeként tevékenykedő Mike Cassidy – aki ma mindössze tanácsadóként van jelen az internetes óriásnál – saját céget indított, ennek hivatalos weboldalát pedig a hónap elején frissítették. Ebből megismerhetjük a főbb célkitűzést, valamint az ezzel kapcsolatos jelenlegi ígéreteket.

Az Apollo Fusion egy olyan hibrid reaktoron dolgozik, amely a fúziós és a fissziós technológiát vegyítené, elkerülve ezzel a jelenlegi akadályokat és problémákat. A cég teljesen tiszta energiát ígér, amelyet skálázható megoldással állítanának elő, a hibrid platform pedig a hűtés elvesztése, illetve az irányítás feladása esetén sem fenyegetne leolvadással, valamint az ezt általában követő robbanással. Olcsó, versenyképes alternatívát szeretnének létrehozni, amely 5 és 1000 megawatt között lenne skálázható, ezzel pedig egészen apró falvak, valamint nagyvárosok számára is megfelelő lenne.

Azt egyelőre nem részletezik, hogy ezt pontosan miként valósítanák meg, az oldalon jelenleg csak a főbb körvonalakat ismerhetjük meg. A cég vezetője leszögezi, hogy szerinte a globális klímaváltozás igenis komoly probléma, a teljesen biztonságos, olcsó, és egyben rugalmas alternatíva pedig valódi megoldást jelenthet, hiszen ezzel minimalizálható lenne a félelem és az ellenállás (amely annak ellenére komoly tényező, hogy az atomreaktorokkal kapcsolatos balesetekben jóval kevesebben vesztették életüket, mint ahányan évente meghalnak a fosszilis tüzelőanyagok elégetése miatt). Azt szintén nem árulták el, hogy pontosan ki finanszírozza a jelenlegi erőfeszítéseket, de már megvan az első nemzetközi vevő, aki tőlük szeretné beszerezni az áramot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások