Yahoo! - RIAA zeneszolgáltatás

Yahoo! - RIAA zeneszolgáltatás

2000. szeptember 7. 18:14, Csütörtök
Érdekes szolgáltatással állt elő az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) segítségével a Yahoo! A Yahoo! Radio és a Yahoo! Broadcast csatornákon zenéket fog sugározni a tartalomszolgáltató cég, természetesen teljesen legálisan.

"A Yahoo!-val kötött szerződésünk megerősíti azt, hogy a zene az interneten is prosperálhat, ha két partner együttműködik." - mondta a RIAA vezérigazgatója, Hilary Rosen. "Elkötelezettek vagyunk az internetes sugárzás iránt, és reméljük, hogy a Yahoo! kezdeményezését mások is követni fogják."

"Örülünk a RIAA-val kötött szerződésnek, amely tisztességesen kompenzálja a művészeket és a kiadókat, mi pedig szórakoztató, online zenei élményt nyújtunk hallgatóiknak." - mondta a Yahoo! elnöke, Jeff Mallett.

Úgy tűnik, mindenki boldog és elégedett. Azt azért ne felejtsük el, hogy a RIAA továbbra is perli a Napstert, valamint azt, hogy az MP3.com nemrég egyezett meg a Warner-rel, a BMG-vel, a Sony Music Entertainment-tel és az EMI-jal, hogy online forgalmazásra lincenszelheti zenéiket. Egyedült a Universal Music-kal nem sikerült megállapodásra jutni, és lehet, hogy ez lesz az MP3.com veszte, mert akkora összeget kér a Universal, melyet nagyon nehéz lesz kigazdálkodni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások