Már nem a Facebook a világ ötödik legértékesebb cége

Már nem a Facebook a világ ötödik legértékesebb cége

2017. november 22. 15:11, Szerda
A pozíciót - az 500 milliárd dolláros határt átlépve - először szerezte meg egy kínai vállalat.

A Tencent Holding Ltd. számít jelenleg a világ ötödik legnagyobb értékű vállalatának és ezzel megelőzte a korábban ezt a pozíciót őrző Facebookot. A Tencent értékét 522 milliárd dollárra becsülték a szakemberek, míg az amerikai közösségi platformét 519 milliárd dollárra. A világ legértékesebb társasága az Apple 873 milliárd dollárral, az első négyben van még az Alphabet, a Microsoft és az Amazon. A Tencent nyomában a második legnagyobb ázsiai vállalat az Alibaba Group 481 milliárd dollár piaci tőkeértékkel. A harmadik legnagyobb ázsiai cég pedig a Samsung Electronics 364 milliárd dollárral.

A Tencent az első kínai vállalkozás, amelynek a tőzsdei értéke átlépte az 500 milliárd dollárt. A cég nemrég számolt be arról, hogy a harmadik negyedéves nyeresége 69 százalékkal nőtt. A társaság előretörése egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek, hiszen a WeChat kommunikációs szolgáltatásnak havonta 980 millió aktív tagja van, akik naponta 38 milliárd üzenetet küldenek a rokonaiknak és az ismerőseiknek. Ott van továbbá a Tencent Video, amely a legnagyobb előfizetői bázissal rendelkező videostream-szolgáltatás Kínában.

S.Y. Lau, a Tencent alelnöke bejelentette, hogy Malajzia lesz az első külföldi ország, ahol megjelenik majd a WeChat ökorendszer. Erre jövőre kerülhet sor.

Az már tavaly áprilisban kiszivárgott, hogy Európát és Amerikát is meghódítaná a WeChat, amelynek a segítségével a felhasználóknak lehetőségük van szöveges és hangos üzenetek küldésére, képek és cikkek megosztására, de böngészhetnek, vásárolhatnak és számlákat is be tudnak fizetni. Ráadásul a gyártók akár egyedi ajánlatokat és QR-kóddal leolvasható kedvezménykuponokat küldhetnek az ügyfeleiknek. Így a WeChat már egy saját ökorendszer.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások