A kerteket is felügyelné az Amazon

A kerteket is felügyelné az Amazon

2017. december 10. 17:39, Vasárnap
Ötletük szerint a felhasználók veteményeseiről készült fotókból megmondják, hogy melyik terményt ideje leszedni, és mit lehet belőle főzni.

Úgy tűnik, hogy az óriáscég ötleteinek tárháza kimeríthetetlen. A kereskedelmi cég egy olyan szabadalmat nyújtott be az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), amelyben egy a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel kapcsolatban ajánlásokat megfogalmazó rendszer szerepel. E folyamat során nagy szerepük lenne a felhasználók kertjeiről készített digitális felvételeknek.


Amennyiben a szabadalomból a jövőben szolgáltatás alakul ki, úgy az egyrészt a szükséges időben figyelmeztethetné az embereket például a zöldségek és a gyümölcsök leszedésére, másrészt egyúttal recepteket is ajánlhatna a figyelmükbe. Így például felsorolhatná, hogy a leszedett paradicsomhoz és uborkához célszerű megvásárolni a paprikát, a fetasajtot és az olívaolajat. Az utóbbiak vagyis a hiányzó alapanyagok közvetlen internetes beszerzésével kapcsolatban a szolgáltatás tippeket adhat.

A rendszer a felhasználók által a kertjeikről készített, majd a vállalat szervére feltöltött digitális fotók alapján ellenőrizné és elemezné, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs mikor érett és szedhető le. Ehhez természetesen az is kell, hogy a használt szoftver felismerje az adott zöldségeket és gyümölcsöket, valamint azt is, hogy azok már érettek-e vagy még nem. A program arról is képes lesz tájékoztatni a felhasználókat, hogy melyek azok a tárgyak vagy növények, amelyek akadályozzák a többi növekedését, fejlődését vagy melyek adhatnak árnyékot azoknak. A megoldás hasznos lehet majd nem csupán a kis- és a hobbitermelők, hanem a gyümölcsösöket és az üvegházakat fenntartók, illetve a gazdálkodók számára is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások