Betiltotta a bitcoint Katar

Betiltotta a bitcoint Katar

2018. február 9. 11:21, Péntek
A helyi központi bank döntése egyúttal az összes virtuális fizetőeszközre is vonatkozik.

A pénzintézet "barátságosan megkérte" az országban lévő bankokat, tőzsdéket és más pénzügyi szervezeteket, hogy semmilyen módon és formában ne kereskedjenek a kriptovalutákkal, továbbá azokat ne váltsák át más valutákra és ne nyissanak számlákat a digitális pénzekkel való kereskedelem támogatására. A katari központi bank egy külön dokumentumban jelezte azt is, hogy az előírások megsértése vagy megkerülése esetén komoly büntetéseket fog kiszabni. Az információk úgy derültek ki, hogy az anyagba betekinthetett a Reuters.

Katar a világ legnagyobb cseppfolyósított földgáz-exportőre és a Perzsa-öböl olajexportőr országai közül a legdrasztikusabban lépett fel a bitcoin kereskedelmével szemben. Tavaly júliusban Szaúd-Arábia központi bankja csak tanácsolta az embereknek, hogy ne kereskedjenek a népszerű kriptovalutával, azt azonban kifejezetten nem tiltotta meg. 2017 októberében az Egyesült Arab Emírségek központi pénzintézete jelentette be, hogy nem ismeri el a bitcoint hivatalos pénznemként, az ománi központi bank pedig figyelmeztetést adott ki.

Legutóbb a Központi Bankok Szervezete (BIZ) figyelmeztetett a bitcoin, az Ethereum, a Ripple és más virtuális fizetőeszközök kockázataira. Indiában arról tárgyalnak, hogy teljesen betiltják a digitális pénzeket, míg Dél-Korea erősebben szabályozná a piacot. Mindezen lépések következtében is a bitcoin az elmúlt hetekben erősen veszített az értékéből. Amíg tavaly decemberben egyetlen bitcoin még 19 666 dollárt ért, addig ma reggel már csupán 6021,9 dollárt adtak érte.Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások