A Sony tervei Európában

A Sony tervei Európában

2000. október 1. 19:30, Vasárnap
Hamarosan részben megszűnik az a kiváltságos helyzet, aminek köszönhetően az amerikaiak, vagy a japánok hamarabb férhetnek hozzá bizonyos hight-tech eszközökhöz. A Sony Corp. tervei szerint hamarosan megkezdik a legújabb technológiákkal gyártott szórakoztató elektronikai készülékek forgalmazását Európában. A lépés elsődleges oka, hogy az euró sokat veszített az értékéből a yennel szemben.

"Növelnünk kell a helyi termelést Európában" - nyilatkozta a Financial Times-nak Kunitake Ando, a Sony elnöke. Kunitake Ando elmondta, hogy az európai piac bevételeik csaknem 20 százalékát adja.

"Európa fontos számunkra." - mondta.

A Sony-nak két célja van: egyrészt szeretnék az árakat továbbra is lenn tartani, másrészt meg kell teremteniük a szükséges hátteret, hogy ki tudják elégíteni a vásárlók növekvő igényét. Ennek érdekében a cég valószínűleg szövetségre lép egy európai félvezető gyártóval.

"Úgy gondoljuk, hogy sokkal bölcsebb egy már létező céggel társulni, mint mindent előröl kezdeni." - nyilatkozta Kunitake Ando.

A Sony különösen fontosnak tartja a mobil telekommunikációs eszközök széleskörű gyártását és forgalmazását. A cég nem titkolt szándéka, hogy felveszi a versenyt a piacon uralkodó Nokia, Ericsson és Motorola vállalkozásokkal.

Az üzleti hagyományok szerint a Sony elsősorban a Japán piac számára gyárt chipeket, személyi számítógépeket, és egyéb high-tech eszközöket. Európában elsősorban audio-vizuális termékeket gyártanak és forgalmaznak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban