Személyes képviselő a digitális világban

Személyes képviselő a digitális világban

2018. július 10. 11:49, Kedd
Egy alapítvány azon dolgozik, hogy avatárok képviseljék a felhasználókat a virtuális térben.

A PAI Foundation a PAI projekt keretében akarja lehetővé tenni az internetezőknek, hogy személyes képviselőket alkalmazhassanak a digitális világban. A 3D-avatárok úgy fognak kinézni és viselkedni, mint a tulajdonosaik. A PAI mozaikszó egyébként a személyes mesterséges intelligencia rövidítése.

A szervezet célja az, hogy a világon minden ember számára lehetővé tegye annak a személyes mesterséges intelligenciának a megteremtését, amely az ObEN nevű cég technológiájának a segítségével tanulja meg utánozni az emberek magatartását. Ez oda vezethet, hogy a világ mesterséges intelligencia forradalmának a középpontjában az emberek állnak majd. Az ehhez szükséges, összegyűjtött személyes adatokat ugyanakkor nem egy vállalat vagy adatbázis fogja ellenőrizni, hanem azokat a blokklánc technológia segítségével (ez a bitcoin alapja is) tárolhatják és ellenőrizhetik.

A fejlesztők úgy vélték, hogy a szükséges PAI Mainnet nevű blokklánc-rendszer olyan gyors lesz, mint egy p2p hálózat és lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy gyorsan hozzáférhessenek az adataikhoz. Ezzel párhuzamosan a személyes mesterséges intelligencia avatárok a jövőben akár a munkavállalóként vagy a közösségi médiában is képviselhetik az embereket. Ehhez ugyanakkor arra is szükség lesz, hogy a közvélemény elfogadja az elképzelést, illetve megvalósuljon az előrelépés a mesterséges intelligencia területén is. A PAI Mainnet nyílt forráskódú projekt, amely az első ilyen jellegű platform.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások