Jeff Bezos a leggazdagabb

Jeff Bezos a leggazdagabb

2018. július 18. 14:52, Szerda
Az Amazon alapítójának vagyona először haladta meg a 150 milliárd dollárt.

A Bloomberg a legújabb kori milliárdosokat felvonultató listáján 151 milliárd dollár szerepelt Jeff Bezos neve mellett. A második helyen Bill Gates található 95,3 milliárd dollárral, míg a harmadik Warren Buffett 83 milliárd dollárral. A lista első 20 helyezettje közül kilenc (Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Larry Page, Sergey Brin, Larry Ellison, Jack Ma, Steve Ballmer és Pony Ma) képviseli a technológiai ipart. Érdekesség, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezetője csupán a lista negyedik helyére fért fel, a vagyona 82,8 milliárd dollárt tesz ki.

A listán a technológiai ipar számos illusztris képviselője megtalálható még. Paul Allen például a 30., Michael Dell a 38., Elon R. Musk a 42., Dustin Moskovitz Facebook-társalapító a 44., Lei Jun Xiaomi-alapító az 52., Robin Li Baidu-vezérigazgató az 53., Zhang Zhidong Tencent-társalapító a 67., Masayoshi Son SoftBank-alapító a 76., Eric Schmidt a 86., míg Hasso Plattner SAP-társalapító a 94.

A Wikipédián fellelhető az emberiség történetének leggazdagabb embereit felvonultató lista is, amely a dollár 2010-es árfolyama alapján jegyzi az üzletemberek vagyonát. E felsorolás szerint a Föld történetének valaha élt leggazdagabb üzletembere Jakob Fugger 400 milliárd dolláros vagyonnal, a második John D. Rockefeller 336 milliárd dolláros vagyonnal, míg a harmadik Andrew Carnegie 310 milliárd dolláros vagyonnal.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások