nVidia videókártya a HP munkaállomásokban

nVidia videókártya a HP munkaállomásokban

2000. október 26. 19:59, Csütörtök
Az NVIDIA Corporation most jelentette be, hogy egy - a Hewlett-Packard-dal kötött - szerződés értelmében a HP "Visualize Personal Workstation" számítógép-családnak Nvidia Quadro2 MXR GPU-kat (graphics processor unit) szállítanak a közeljövőben.

A Quadro2 MXR grafikus chip nagy teljesítményt nyújt, és 32 bites színmélység mellett is gyors marad. A TwinView dual display, a Digital Vibrance Control (DVC), a 32-bites Z pufferelés és még sok egyéb képessége révén egyedülálló vizuális látványt és minőséget nyújt a professzionális alkalmazásokban.

"A HP a pontosság és a minőség híve." - mondta Dan Vivoli, az Nvidia marketing részlegének alelnöke. "Az, hogy a Hewlett-Packard is minket választott, annak a jele, hogy a mi grafikus processzoraink nagy teljesítményt nyújtanak, és kíváló minőségűek. Ez a szerződés is megerősíti azt a tényt, hogy az Nvidia termékek a munkaállomások piacán már standardnak számítanak."

A Hewlett Packard "Visualize Personal Workstation" gépcsaládjába a legújabb, leggyorsabb Intel Pentium processzorokat építik be, és a leggyorsabb grafikus gyorsítókártya található meg bennük. Óriási merevlemez kerül beléjük, az I/O portok számát megnövelték, valamint több memória van bennük, és mindezt az eddigieknél olcsóbban kínálja a HP. A HP költséghatékony P és X sorozatú számítógépeiben is megtalálható Nvidia termékek által lefedik az egész piacot, így mindenki megtalálhatja a neki és a pénztárcájának legmegfelelőbb konfigurációt.

"Az Nvidia a Quadro2 arhitektúrára épülő termékek által megerősíti eddigi vezető pozicióját a belépő és közepes szintű 3D-s megoldások terén." - nyilatkozta Jeff Wood, a Hewlett Packard marketing menedzsere. "Az Nvidia grafikus chipje kíváló megoldást jelent a HP "Visualize fx" termékek vásárlóinak. A jövőben is együtt kívánunk működni az Nvidia-val, mely cég részese a mi ún. Vezető Grafikus Termékek programunknak."

Az Nvidia Quadro2 MXR grafikus processzor másodpercenkénti 25 millió háromszöges / 400 millió pixeles teljesítményt nyújt, és költséghatékony megoldást jelenthet a professzionális felhasználók részére. A TwinView technológia révén egyszerre akár két monitort, LCD kijelzőt, vagy akár TV-t is rá lehet kötni egyetlen Quadro2 MXR kártyára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások