Adatokat adhattak el Kínába az Amazon munkatársai

Adatokat adhattak el Kínába az Amazon munkatársai

2018. szeptember 18. 23:09, Kedd
A társaság egyes dolgozói pénzért értékesítették az ügyfélinformációkat vagy negatív termékértékeléseket töröltek.

A vállalat vizsgálja azt, hogy kikerülhettek-e az ügyfelei adatai és sor kerülhetett-e manipulációkra a rendszerében. Az Amazon egyúttal megerősítette a The Wall Street Journal értesüléseit. A gazdasági újság arról írt, hogy az óriáscég bizonyos alkalmazottai egyrészt kiadhatták egyes vásárlók információit olyan - elsősorban kínai - kereskedőknek, akik a termékeiket a platformon kínálják és értékesítik. Ilyen jellegű üzletkötésekre mindenekelőtt Sencsenben került sor, ahol az érintett munkavállalók különböző szolgáltatásokat adtak el 80 és 2000 dollár közötti áron a helyi kereskedőknek.

A szolgáltatások között voltak ügyfelek belső adatai és e-mail címei, bizonyos negatív termékértékelések törlései és időközben zárolt kereskedői számlák visszaállításai. Ugyanakkor megvizsgálják azt is, hogy az Amerikai Egyesült Államokban sor kerülhetett-e hasonló intézkedésekre.

Az Amazon a The Wall Street Journal szerkesztőinek elismerte, hogy a közelmúltban olyan rendszereket telepített, amelyek megakadályozzák a munkatársak illetéktelen hozzáféréseit és visszaéléseit. A most vizsgált dolgok, például az információk eladásai, nem csupán a vállalat belső irányelveit sértették meg, hanem akár bűncselekmények gyanúját is felvetik. Emellett a konszernnél tanulmányozzák azt is, hogy sor került-e termékértékelések meghamisítására.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások