Meghajlított iPad készülékek - honlapot hozott létre az Apple

Meghajlított iPad készülékek - honlapot hozott létre az Apple

2019. január 9. 17:55, Szerda
A társaság egy külön weboldal segítségével akarja megnyugtatni a bosszús felhasználókat.

December végén derült ki, hogy egyes iPad Pro készülékek már eleve hibásan, eldeformálódott alumíniumházzal kerülnek ki a gyárakból és érkeznek meg a felhasználókhoz. A hibajelenség mind a két tavalyi tábla PC-modellt érinthette. Az Apple akkor azt állította, hogy a táblagépek szerkezeti szilárdságával kapcsolatos aggodalmak alaptalanok és csak a gyártási eljárás mellékhatásáról van szó, nem pedig egy hiányosságról. A hiba akkor keletkezik, amikor a gyártás során lehűtik a fém- és a műanyagkomponenseket. Ez a gyártási eljárás kísérőjelensége és garantálja, hogy egy ilyen iPad Pro később sem fog erősebben meghajlani és minden szempontból használható marad. Az Apple egyúttal utalt rá, hogy az aktuális iPad Pro modellekből a vásárlók nem vittek vissza az átlagosnál többet.

Az óriáscég többek között azzal érvelt, hogy egy maximum 0,4 milliméteres (négy papírlapnál vékonyabb) anyagelhajlást tud tolerálni, mert az még nincs hatással az iPad készülékek működőképességre. Az Apple azt javasolta, hogy azok a vásárlók, akik úgy gondolják, hogy az anyagelhajlás 0,4 milliméternél nagyobb, azok a vásárlástól számított 14 napon belül forduljanak az oldalhoz, ahol kérhetik a készülék kicserélését.

A tavalyi iPad Pro modellek oldalában kis méretű, függőleges antennák vannak, amelyeket először készítenek el az úgynevezett co-molding eljárás segítségével. Ilyenkor magas hőmérsékleten bejuttatják az alumíniumház különböző csatornáiba a műanyagot, ahol az összekapcsolódik az alumíniumfelülettel. Miután a műanyag lehűlt, precíz CNC-megmunkálással elkészítik a teljes házat. Az eljárásnak köszönhetően gyakorlatilag teljesen megvalósul a műanyag és az alumínium integrációja, s egy egyedi, erős ház jön létre. Ezek a precíz gyártási technikák és egy szigorú ellenőrzési eljárás biztosítják, hogy az új iPad Pro modellek még a szigorúbb követelményeknek is megfeleljenek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások