Felismeri majd a kátyúkat a Tesla rendszere

Felismeri majd a kátyúkat a Tesla rendszere

2019. április 11. 00:01, Csütörtök
A sofőröknek várhatóan kevesebb alkalommal kell majd beavatkozniuk.

Egy új funkcióval bővülhet a Tesla robotpilóta-rendszere. A változtatásnak köszönhetően meghosszabbítható lesz a gumik élettartama és csökkenthető a vezetői beavatkozások száma, a rendszer ugyanis a jövőben képes lesz felismerni és elkerülni az utakon lévő kátyúkat.

Elon Musknak, a Tesla első emberének az egyik felhasználó azt írta, hogy több mint 150 kilométeren át közlekedett robotpilótával és egyedül a kátyúk elkerülése miatt kellett beavatkoznia. Az illető azt kérdezte, hogy van-e lehetőség bármilyen előrelépést elérni ezen a területen és Musk erre úgy reagált, hogy egyértelműen lesz erre lehetőség. A menedzser egyébként gyakran jelent be a Twitteren új funkciókat, de azok bevezetése általában hosszabb időbe telik. Musk most sem közölte, hogy mikortól várható a kátyúelkerülő funkció kifejlesztése, integrálása és megjelenése.

A gyártó éppen a múlt héten kezdte el megosztani a robotpilóta-rendszer legújabb frissítését, amely lehetővé teszi, hogy a sofőrök - elsősorban a gyorsforgalmi utakon - teljes mértékben átadják a robotpilótának az irányítást. Immár a sávváltások is automatikusan megvalósíthatók, ehhez korábban szükség volt a felhasználó jóváhagyására. Ennek ellenére a vezetőknek még most is a kezeiket a kormányon kell tartaniuk, hogy vészhelyzetben beavatkozhassanak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban