Egész Dél-Koreában lesz gyors internetelérés

Egész Dél-Koreában lesz gyors internetelérés

2019. június 14. 09:06, Péntek
A helyi kormány nagyon elszánt a kérdésben.

A dél-koreai informatikai és távközlési minisztérium, valamint a tudományos szaktárca egyaránt azt akarja elérni, hogy az ország utolsó szegletében is legyen nagy sávszélességű internethozzáférés - ráadásul már legkésőbb a jövő év végére. A kabinet ehhez felvette a kapcsolatot a helyi internetszolgáltatókkal. amelyek számára ez amolyan "kötelező üzlet" lesz. A programot 2020. január 1-től, kormányrendelet alapján kell végrehajtani. Az intézkedés célja az, hogy egyetemes internetelérést biztosítson minden dél-koreai lakóhellyel rendelkező személy számára. A távoli falvakban élő emberek gyakran szenvednek a korlátozott internethozzáférések miatt., ami a szükséges infrastruktúra hiányának köszönhető.

Az illetékesek minisztériumok azt közölték, hogy biztosítani szeretnénk, hogy a felhasználók bármikor és bárhol hozzáférhessenek a rendkívül nagy sebességű internethez. Az internetszolgáltatás biztosítása alapvető kötelezettség lesz a cégek számára, éppúgy, ahogy a nyilvános telefonok üzemeltetése is.

Dél-Korea vegyes összképet mutat, hiszen miközben vezetőnek számít a vezetékes internetelérések területén, de ezek az ajánlatok jelentős mértékben a nagyvárosok területére összpontosulnak, mert a helyi társaságok - a hatalmas költségek miatt - eddig vonakodtak attól, hogy a vidéki régiókban is kiépítsék a hálózatokat. Jó példa erre, hogy amíg Szöulban 91,4 százalék az úgynevezett internet-penetráció aránya, ezzel szemben Kangvon tartományban mindössze 83,7 százalék.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások