Adatelemző céget vett a Salesforce

Adatelemző céget vett a Salesforce

2019. június 14. 08:18, Péntek
A tranzakció keretében a tengerentúli szoftveróriás komoly összeget fizet ki.

A Salesforce bejelentette, hogy 15,3 milliárd dollárért felvásárolja a Tableau Software nevű adatelemző vállalkozást. Amennyiben minden az elképzelések szerint alakul, úgy az üzlet várhatóan a harmadik negyedévben zárul le. A Bloomberg rámutatott, hogy ez a Salesforce történetének eddigi legnagyobb tranzakciója. A döntés hátterében egyértelműen az áll, hogy Marc Benioff és Keith Block, a konszern két vezetője teljesen új piacokat akar meghódítani. A terv az, hogy 2023-ig a vállalat 28 milliárd dolláros éves bevételre tegyen szert.

Benioff közölte, hogy a Tableau Software segít az embereknek látni és megérteni az adatokat, míg ők abban segítenek az embereknek, hogy összekössék és megértsék az ügyfeleiket. Így két világ legjavát tudják kínálni az ügyfeleiknek és megszerezték a világ első számú adatelemző platformját. A Tableau Software székhelye Seattle városában van és a felvásárlás után is Adam Selipsky lesz a vezérigazgatója. A szakember korábban az Amazon menedzsere volt. A társaságnak 86 000 ügyfele van, köztük van a Verizon és a Netflix is.

Az üzlettel a Salesforce az eddiginél sokkal nagyobb szerepet vállalhat a digitális átalakulás folyamatában és lehetővé teheti a piaci szereplőknek, hogy okosabb döntéseket hozzanak, összekössék a felhasználói tapasztalatokat és felgyorsítsák az innovációt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások