Felelőtlen influenszerek ellen harcol Izland

Felelőtlen influenszerek ellen harcol Izland

2019. június 28. 22:21, Péntek
A skandináv ország a Facebookon és az Instagramon indított felvilágosító kampányt.

Izland különleges és gyönyörű sziget, ahol a látogatók rendkívül szép fotókat és videókat készíthetnek. A probléma csak az, hogy az influenszerek egy része senkire és semmire sincsen tekintettel, nem tartja be a legalapvetőbb biztonsági szabályokat sem, s gyakran magát is veszélybe sodorja. Aktivisták és helyi turisztikai szolgáltatók, mint az Inspired by Iceland ezért kampányt indítottak azért, hogy felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy a felelőtlen magatartásukkal milyen veszélyes helyzeteket teremtenek.

Gudmundur Ingi Gudbrandsson környezetvédelmi és természeti erőforrásokért felelős izlandi miniszter kijelentette, hogy akár egyetlen híres személy felelőtlen cselekményei is drámai következményekkel járhatnak, ha tömegek kezdik el követni az illető által mutatott rossz példát. Például rengeteg követő letapossa a virágzó mezőket, csak hogy a közepében fekve elkészíthesse ő is ugyanazt a képet, amit ezernyi másik ember


Justin Bieber Izlandon forgatott klipje 450 millió letöltésnél jár, és rengetegen akarnak ugyanerre a helyszínre menni, amit a környezet már nem bír el

Az influenszerek az elmúlt években szinte elárasztották a szigetországot. A gond az, hogy egy részük túl közel merészkedik például a gejzírekhez, a hőforrásokhoz, a vulkánokhoz és a lávamezőkhöz azért, hogy minél jobb és vakmerőbb álló- és mozgó felvételeket készíthessen. Emellett a látogatók nem tartják tiszteletben a helyi törvényeket és íratlan szabályokat. Csak az Instagramon több mint tízmillió olyan kép van, amelyet a turisták Izlandon készítettek, majd feltöltöttek.

Michalina Okreglicka fotós közölte, hogy napjainkban minden a tökéletes kép elkészítéséről szól. Még sosem látott annyi hülyeséget és olyan felelőtlen magatartást, mint amennyit az utóbbi időszakban Izlandon. A jelenség a helyi lakosokat is egyre jobban bosszantja, már csak azért is, mert a bajba kerülő influenszereket a helyi mentőcsapatoknak kell kimenteniük nem kis erőfeszítések és költségek árán.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások