Autonóm lakóautó Tesla Semi alapokon

Autonóm lakóautó Tesla Semi alapokon

2019. augusztus 5. 17:10, Hétfő
Egy különleges gépkocsik tervezésével foglalkozó cég mutatta be a Musk kamionjára épülő koncepciót.

A Tesla Motors 2017 óta fejleszti és teszteli az önálló közlekedésre is képes Semi nevű elektromos meghajtású kamionját, amely várhatóan jövőre jelenhet meg a piacon. A Vanlifer nevű vállalat a kiszivárgott fotókat és terveket vette alapul és megálmodta, hogy miként nézne ki a Semire épülő lakóautó.


Az ötlet nagyon is életképes lehet, ugyanis eddig hiányzott egy olyan alapjármű, amelynek a segítségével meg lehetett volna valósítani egy autonóm lakóautót. Az elképzelés lényege az, hogy a gépkocsi nappal A pontból B pontba közlekedik, majd éjjel a kempingben feltölti a rendszereit. Egy elektromos lakóautó ráadásul rendkívül környezetbarát lenne és alacsony fogyasztással rendelkezne. A Vanlifer álláspontja az volt, hogy a Tesla Semi ideális alapot jelentene, mert egyrészt lehetővé tenné két év alatt 200 000 dollár benzinköltség megtakarítását, másrészt a maximális hatótávolsága 800 mérföld lesz.

A koncepció tartalmaz konyhát, lakóhelyiséget és mosdót. A Semi várhatóan 180 000 dollárba kerül majd és ehhez az összeghez jönne az átalakítás költsége. A Vanlifer ráadásul rámutatott, hogy a Semi előnye lehet még az integrált robotpilóta vagy az önvezető funkció, amely még vonzóbbá tehet egy ilyen modellt a vásárlók körében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban