Adatcsere-projektet támogat az Apple

Adatcsere-projektet támogat az Apple

2019. augusztus 5. 17:11, Hétfő
A programhoz korábban számos nagy IT-konszern is csatlakozott.

Tavaly júliusban a Microsoft, a Facebook, a Google és a Twitter egyaránt felsorakoztak a Data Transfer Project (DTP) mögé és most szintén így tett az Apple.

A DTP fő célja a személyes információk exportjának megkönnyítése és egy ezt lehetővé tévő platform létrehozása. Az átvitt adatok lehetnek akár személyes profilok, de más fájlok is, például zenei lejátszási listák. A lényeg, hogy az információk egyetlen kattintással átvihetők legyenek más szolgáltatásokba. A négy társaság a projekt életre hívásával gyakorlatilag beengedte a rendszereibe a vetélytársait, miközben persze profitálnak a dologból.

A DTP-hez csatlakozott cégek hisznek abban, hogy az adatok hordozhatósága központi jelentőségű az innovációk szempontjából. A szolgáltatások közötti váltás megkönnyítése egyúttal könnyebbé teszi a piaci versenyt és lehetőséget nyújt az egyes szolgáltatások kipróbálására, valamint az igényeknek leginkább megfelelő ajánlatok kiválasztására.

A csatlakozott vállalatok a partnereikkel és a nyílt forráskódú közösséggel együtt eddig több mint 42 000 sor kódot készítettek el és több mint 1500 adatot dolgoztak fel. A DTP keretében az online szolgáltatások meglévő alkalmazásprogramozási felületeit integrálnák az új platformba, így téve lehetővé a gyors, egyszerű és könnyű adatcserét. A rendszerbe már integrálták a Deezer, a Mastodon és a Solid alkalmazásprogramozási felületeit. Ennek ellenére a projekt még csak korai szakaszban van, az eredményeket a GitHubon követhetik a felhasználók.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások