VideoLogic HomeC@m Connect csomag

VideoLogic HomeC@m Connect csomag

2000. december 8. 01:47, Péntek
[Electic] A VideoLogic Systems - az Imagination Technoligies leányvállalata - most mutatta be új termékét, a HomeC@m Connect elnevezésű nagyfelbontású, asztali számítógépekhez és notebook-okhoz egyaránt illeszkedő mozgó- és állókép kamera csomagot.

A HomeC@m Connect csomag segítségével többek közt akár családi, baráti, vagy munkahelyi videókonferenciák is lebonyolíthatók az interneten keresztül, mindössze egy helyi telefonhívás áráért. A HomeC@m Connect csomag két darab, egyébként díjnyertes, HomeC@m USB kamerát tartalmaz, így elég egy csomagot megvásárolni ahhoz, hogy két számítógép segítségével azonnal készen álljunk egy video-email cserére, vagy egy videókonferencia elkészítésére. A csomag 99.99 fontba (~40e Ft) kerül, így 40 fontot (~16e Ft) spórolhatunk, ha nem két single kamerát vásárolunk 69.99 fontos (~28e Ft) áron. A Videologic cég internetes rendeléseket is elfogad, valamint garantálja, hogy ha valaki most rendel, akkor még december 20. előtt megkapja a csomagot, így biztosítva lehet a karácsonyi ajándék is.


Kevin Dale, a VideoLogic Systems cég elnöke így nyilatkozott: "A HomeC@m Connect csomagot úgy terveztük meg, hogy ha valaki megveszi, akkor a dobozban lévő egyik kamerát odaadhatja barátjának, rokonának, és már indulhat is a videótelefonálás. Mostantól a videós kommunikáció az interneten keresztül nagyon egyszerűen és könnyen megvalósítható."

A HomeC@m Connect csomagban két darab USB interfészes, 640 x 480-as felbontású web-kamera található. A két kamera mellé természetesen minden kiegészítőből kettő darab jár, így a meghajtó szoftverből és a leírásból is két példány jár. A kamerák segítségével mozgóképek mellett fényképek is készíthetőek, persze a képek felbontása a kamera adottságaiból következően nem túl jók.

A HomeC@m Connect kamerák üzembe helyezése a plug and play támogatásnak köszönhetően a kezdő felhasználók számára sem jelenthet nagyobb gondot. Olyan szoftvereket kapunk a csomagban, mint például video-email és video-képeslap készítő szoftver, képrögzítő program, weboldal szerkesztő szoftver, de még egy olyan otthoni "security" program is része az alapcsomagnak, melyet eddig például az ASUS egyes termékeihez lehetett kapni. A videókonferencia program több előre eltárolt minőségi beállítással rendelkezik, így mindenki kiválaszthatja a saját sávszélességének legmegfelelőbb értékeket. A készítők ezenkívül hordozható gépek kiegészítőjeként is ajánlják a kamerákat, hiszen a fogyasztásuk minimális.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások