Együttműködik az 5G területén az Intel és a Mediatek

Együttműködik az 5G területén az Intel és a Mediatek

2019. december 4. 13:40, Szerda
A gyártó egy komoly akadály ellenére is belevágott a kooperációba.

Áprilisban derült ki, hogy kiszáll az 5G-modemek fejlesztéséből az Intel és a részlegét megvásárolta az Apple. A területről való távozást a vállalat azzal indokolta, hogy nem számíthatott érzékelhető méretű bevételre és nyereségre, a kiélezett verseny ugyanis nem tette azt lehetővé, vagyis nem volt sok értelme tovább erőltetni a fejlesztési munkálatokat. Mindez különösen azért volt komoly lépés, mert a társaság tavaly februárban azt jelezte, hogy az első 5G-kompatibilis számítógépek 2019 karácsonyától lesznek elérhetők. Az Intel a témában együttműködik a három legnagyobb PC-gyártóval (Dell, Hewlett-Packard, Lenovo) és a Microsofttal azért, hogy létrehozzon egy referenciaplatformot.

Nos, most úgy tűnik, hogy az utóbbi projektet az 5G-modemeket fejlesztő részleg eladása után is sikerül megvalósítani, ugyanis az Intel együttműködési megállapodást kötött a MediaTekkel. A szerződés értelmében a MediaTek fogja szállítani az első 5G szabványt támogató asztali és hordozható számítógépekhez a szükséges modemeket. Az egyezségnek köszönhetően biztossá vált, hogy legkésőbb 2021-ben megjelennek a kategóriába tartozó konfigurációk és készülékek a boltokban.

Az együttműködési megállapodásban tisztázták, hogy az Intel dolgozza ki az 5G PC-k megvalósításának műszaki feltételeit, a MediaTek pedig kifejleszti a szükséges 5G-modemet, majd azt csomagként értékesíti a program partnereinek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban