Titkosítat­lanul tárolták Facebook-alkalmazottak adatait

Titkosítat­lanul tárolták Facebook-alkalmazottak adatait

2019. december 22. 19:31, Vasárnap
Az újabb eset közel sem vet jó fényt a társaságra.

A Bloomberg írta meg, hogy a Facebook egyik munkatársától számos merevlemezt loptak el. A háttértárolókon összesen több mint 29 000 olyan személy kereseti információi voltak, akik 2018-ban a társaság alkalmazásában álltak. Az adatcsomagok tartalmazták az egyes személyek nevét, banki kapcsolatait, kereseti kategóriáját, jutalmait, aktainformációit és a társadalombiztosítási azonosítószámuk utolsó négy számjegyét.

A winchestereket még november 17-én tulajdonította el valaki az érintett dolgozó autójából, a Facebook az esetről november 20-án szerzett tudomást, s csak november 29-én vált világossá, hogy alkalmazottak adatai is érintettek. Az érintett munkatársakat csupán december 13-án tájékoztatták. Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a merevlemezek nem voltak titkosítva.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy eddig nem éltek vissza az adatokkal, a háttértárolók pedig nem kerülhettek volna ki a cégtől. Az érintetteknek felajánlották, hogy értesítik a bankjaikat, valamint 2 évre előfizethetnek egy olyan szolgáltatásra, amely a személyazonosság-lopásokat figyeli.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások