Kis méretű DDR memóriák

Kis méretű DDR memóriák

2000. december 20. 11:54, Szerda
A SMART Modular Technologies bejelentette, hogy elérhetők a legújabb, 200 tűs DDR típusú, SO-DIMM memóriái.

A SO-DIMM-et (Small Outline Dual In-line Memory Modules ) kis méretű, hordozható számítógépekhez fejlesztették ki, de alkalmazhatók például különböző hálózati eszközökhöz is, ugyanis ez eddigieknél nagyobb teljesítményt kisebb helyen képesek biztosítani. A legújabb memóriák 200 illetve 266MHz-es frekvenciával működnek. A modulok kapacitása 64MB-tól egészen 256MB-ig terjed.

A 200 tűs memóriák a DDR technológiának köszönhetően működésük során az órajel mindkét élét kihasználják, ezért a hagyományos 100 és 133MHz-es SDRAM modulokhoz képest kétszeres sávszélességet biztosítanak. Mivel az új memóriák a kis helyigényű eszközökhöz készülnek, ezért az egyik legfontosabb jellemzőjük a kis, 67.6 x 31.7 milliméteres nagyság. A legtöbb következő generációs notebook várhatóan már az új DDR SDRAM és SDR SDRAM SO-DIMM memóriákkal fog piacra kerülni. Azonban nemcsak a hordozható számítógépgyártók foglalkoznak az új modulok felhasználásával, hanem azok a cégek is, amelyek hálózati berendezéseket vagy Webes eszközöket készítenek.

Mivel a nagy kapacitás egyre fontosabbá válik, ezért a SMART már dolgozik az 512MB-os moduljainak fejlesztésén is. A tervek szerint ezek a nagy kapacitású memóriák várhatóan a jövő év tavaszán jelennek majd meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások