5G-t is kínálhat a Pixel 4a

5G-t is kínálhat a Pixel 4a

2020. január 24. 12:34, Péntek
A cég azonban olcsóbb változatokkal is készülhet, amelyekről elmaradna a támogatás.

A Google soron következő, várhatóan olcsóbb és némileg szerényebb készülékei kapcsán már többször írtunk a kiszivárgott részletekről. Legutóbb hivatalosnak minősített renderképek bukkantak fel a világhálón, most pedig az 5G-támogatás ténye, valamint a házon belül használt kódnevek jelentek meg, néhány ebből levont következtetéssel.

A külsős megfigyelők által közzétett rövid felsorolás alapján úgy tűnik, hogy ismét halakról nevezték el a készülőben lévő fejlesztéseket, így tehát belátható időn belül a „redfin", a „sunfish", valamint a „bramble" típusok jelennek majd meg, bár ezek nyilván először megkapják majd hivatalos elnevezéseiket. Érdekesség, hogy a redfin és a bramble a Snapdragon 765 chippel jelenne meg, márpedig ez utóbbi már az 5G támogatását is biztosítja felhasználók számára, ami azonban az árakat is megdobhatja, így a vásárlók egy szűkebb rétege számára válhatnak majd kellően vonzó telefonokká. A redfin egyébként a Foxconn leánya, az FIH Mobile jóvoltából alakulgat jelenleg, egyelőre az Android 10 szoftverével, míg a bramble esetében már az Android 11 is felbukkan a listán.

Előfordulhat, hogy a két fenti megoldás kizárólag fejlesztési célokat szolgál, ezekre építve pedig csak később állnak majd össze a végleges típusok, ezzel kapcsolatban azonban még nem elérhető megbízható információ. Az viszont szintén kiderült, hogy a sunfish már a Snapdragon 730 chipre épülne, ez utóbbi pedig nem támogatja az ötödik generációs elérést, vagyis ez lehet az olcsóbb, szerényebb példány. Felmerül az a lehetőség is, miszerint a Google egy időben készül az 5G-, és 4G-változatokkal, utóbbiak pedig nyilván azon piacokon jelennének meg, ahol az új szabványra épülő hálózatok még egyáltalán nem elérhetők. A renderek alapján mindenesetre számíthatunk az előlapi lyuk, a hagyományos jack-dugó, valamint a hátoldali kamera-kitüremkedés jelenlétére.

A hivatalos bemutatótól valószínűleg már nem vagyunk nagyon messze, erre még idén sort kerítenek, vagyis hamarosan további részletek jelenhetnek majd meg a telefonokról.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások