Csúszik a PlayStation 5 bemutatója

Csúszik a PlayStation 5 bemutatója

2020. június 3. 09:22, Szerda
A tüntetések miatt nem kerítenek sort a rendezvényre, viszont az idei debütálás még összejöhet.

A Sony még május legvégén jelentette be hivatalosan, hogy június 4-én megtartják a soron következő fontos rendezvényt, amelyen már a PlayStation-család friss generációjának képviselőjét is bemutatják, ismertetve a főbb technikai részletek túlnyomó részét, egyben pedig bepillantást engedve a játékokba. Erre mégsem került sor, az USA-ban zajló események miatt ugyanis nem látták értelmét a korai ismertetőnek.

Miközben számos amerikai nagyvárosban javában zajlanak a tüntetések, Trump elnök pedig (szokásához híven) egy lépést sem hátrál, mi több, gyakran visszatámad, a helyzet valóban nem tűnik alkalmasnak egy bemutatóhoz, amit az elmúlt napokban az Electronic Arts, valamint a Google is érzékelt, emiatt pedig nem valósult meg a Madden NFL 21 és az Android 11 bétájának korábban előre jelzett befutása. A Sony a maga részéről egy rövid bejegyzésben közölte, hogy mégsem tartják meg a fontos rendezvényt, azt viszont nem árulták el, hogy ezt később szeretnék-e bepótolni, vagy egészen a hivatalos megjelenésig várnunk kell majd a részletek megismerésére – bár ez utóbbi nem tűnik valószínűnek, hiszen ezzel komoly lehetőséget szalasztanának el a vásárlók érdeklődésének felkeltésére.

Ami az említett technikai részleteket illeti, ezzel kapcsolatban korábban már elhangzott néhány szó. A DualSense Controller például haptikus visszajelzéssel, beépített mikrofonnal, valamint teljesen megújult külsővel futna be, fekete és fehér színben, ami arra utal, hogy maga a konzol is hasonló dizájnra épül. A cég márciusi rendezvényén azt is megemlítették, hogy a készülék egy 3,5 GHz-es órajelen futó AMD Zen 2 chipre épül, amely 8 maggal áll majd rendelkezésünkre, mégpedig 16 GB GDDR6-memóriával és egy egyedi fejlesztésű AMD RDNA 2 grafikus vezérlővel kiegészülve, a listán pedig emellett nagyon gyors SSD-meghajtó, 4K Blu-ray lejátszó, illetve a ray-tracing támogatása szerepel még.

A megjelenés az év második felében esedékes, ez valószínűleg az ünnepi időszakhoz közel jön majd el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások