A UPC beindítja telefonszolgáltatását

A UPC beindítja telefonszolgáltatását

2001. január 23. 07:05, Kedd
A magyar piacon is jelenlévő, Hollandiában székelő kábelszolgáltató, a United Pan-Europe Communications (UPC) hétfőn bejelentette, hogy a Cisco Systems támogatásával hamarosan beindítja a UPC hálózatokon igénybe vehető, Internetes alapokon nyugvó (Voice-over-Internet-Protocol (VoIP)) telefonszolgáltatását.

A két cég megállapodott abban, hogy legalább öt nagyvárosban beindítják a VoIP szolgáltatást, de a tervek még változhatnak. A cégek nem egyeztek meg abban sem, hogy a Cisco Systems mekkora összeget bocsát a UPC rendelkezésére.

"Mindent vissza fognak fizetni." - nyilatkozta Serge Subiron, a Cisco-tól. Az elemzők és az ipari megfigyelők szerint a Cisco Systems további összegeket invesztál majd a UPC-be, de Serge Subiron hivatalosan cáfolta az információkat.

"A Cisco Systems nem kíván támogatást nyújtani a szolgáltató szférában dolgozó cégeknek, mert így vállalkozásunk könnyen versenybe kerülhet más olyan szolgáltatókkal, akik egyébként a klienseink." - mondta Serge Subiron.

A VoIP segítségével a hangot digitális jelekké lehet alakítani, melyek keresztülküldhetők az Interneten. A hagyományos telefonvonalakat kikerülve a VoIP olcsóbb kommunikációs lehetőséget biztosít az ügyfeleknek. A UPC-nek a szolgáltatás beindításához komoly tőkére lesz szüksége, ezért a cégnek gyorsan támogatókat, befektetőket kellett találnia.

A UPC az előfizetők számát tekintve a legnagyobb európai kábeltelevíziós szolgáltató. A cég részvényeinek 51 százalékát a UnitedGlobalCom birtokolja, a Microsoft pedig 8 százalék boldog tulajdonosa.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások