Jól fogy az iPhone 12

Jól fogy az iPhone 12

2020. november 23. 13:39, Hétfő
Erre utalnak a beszállítók számai, többen próbálnak előnyös szerződést kötni.

Az Apple még október közepén rántotta le a leplet új okostelefonjairól, amelyek ezúttal 4 változatban jelentek meg a piacon. Nem kellett sokat várni az első adatokra, bár ezek most közvetett úton utalnak arra, hogy egyelőre nagyon jó ütemben fogynak az új fejlesztések.

A tajvani DigiTimes beszámolója szerint az ottani és a japán beszállítók nagyon jó adatoknak örülhetnek, itt ugyanis több komponensből is jóval többre van szükség, mint ahogy azt korábban előrevetítették, ez pedig nagy segítséget jelent a globális pandémia által súlyosan érintett cégeknek.

Példaként említik az úgynevezett VCM (voice coil motor) egységek előállítására szakosodott partnereket, ők az iPhone 12 Pro és Pro Max nagyobb darabszámban történő leszállításához szükségesek, ez pedig a két érintett vállalat, a japán Alps és Mitsumi számára azt jelenti, hogy az előző generációhoz képest jóval több ilyen komponenst adhatnak el. Ezen komponensekből telefononként 4-6 darabra van szükség, elsősorban a kameramodulnál, a helyzet pedig annyira kedvező, hogy több másik cég (így például a Largan Precision) is szeretne ilyen beszállítói szerephez jutni.

A tajvani Win Semiconductors és Visual Photonics Epitaxy eközben a LiDAR-mélységérzékelők leszállítását végzi, amelyek az idei iPad Pro táblában debütáltak. A telefonok összeszereléséért felelős Foxconn és a Pegatron további munkatársak felvételével, valamint a túlóra kiterjesztésével igyekszik tartani a lépést, a kameramodult összeállító Genius Electronic Optical pedig ugyanezt teszi, legalábbis novemberben és decemberben. A hűtést biztosító komponensek gyártóit (Chaun-Choung Technology, Auras Technology, Taisol Electronics és Asia Vital Components) sokkal komolyabban érintette a COVID-19 terjedése, most viszont ők is javíthatnak az üzleti eredményen, annál is inkább, mert az 5G-telefonok jövőre előrevetített gyors terjedése miatt erős eladásokra számíthatnak.

Az Apple persze leginkább a Huawei korábban megszerzett pozícióit igyekszik gyengíteni, visszanyerve az elvesztett második helyet – ehhez azonban a többi kínai gyártónak is lesz egy-két szava.

Listázás a fórumban