Gumi­ellenőrzés a felhőben

Gumi­ellenőrzés a felhőben

2020. december 15. 07:50, Kedd
Még jobban nyomon követhető lesz az autók műszaki állapota.

A Continental Európa egy részén elindította a ContiConnect Live nevű következő generációs gumiellenőrző szolgáltatását, amely valós időben méri és továbbítja a gumiadatokat a felhőkörnyezetbe. A központi telematikai egységnek köszönhetően nem csupán a guminyomásra és a hőmérsékletre vonatkozó információkat küldi el a rendszer, hanem a GPS-egység segítségével az adott jármű tartózkodási helyére és a gumik üzemidejére vonatkozó adatokat is. A flottaüzemeltetők így az adott helyszíntől függetlenül gyorsan és kényelmesebben mérhetik fel a gépkocsik állapotát. Az információk kielemzése miatt csökkenthető a forgalomból kiesések száma, valamint mérsékelhetők a karbantartási és javítási költségek.

A ContiConnect Live a gyártó mindegyik különleges szenzortechnológiával ellátott gumijához használható, s egyelőre Ausztriában, Dániában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban és Svédországban érhető el. A szolgáltatás később más európai államokban is hozzáférhető lesz.

A ContiConnectet 2018 márciusa óta használják az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Malajziában és Thaiföldön. Emellett idén a Bridgestone és a Microsoft egy intelligens gumifelügyelő (valós idejű gumisérülés-felismerő) rendszert alkotott meg. A gumisérülések általában négy okból - nyomáscsökkenés, anyagfáradás, egyenetlen kopás vagy az úttesten lévő kövek, kátyúk és más tárgyak miatt - következnek be.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások