Újabb remek scifiből lehet tévésorozat

Újabb remek scifiből lehet tévésorozat

2021. február 1. 10:13, Hétfő
Verebecske-tévésorozatot terveznek.

A Csernobilon is dolgozó Johan Renck lehet a rendezője annak a tévésorozatnak, aminek a fejlesztését már elkezdte egy ideje az AMC Studios. A széria Mary Doria Russell könyve, a The Sparrow alapján készül, mely itthon Verebecske címen jelent meg. Mivel még csak fejlesztésről van szó, így nem tudhatjuk, hogy lesz-e valami a projektből, de ha találnak csatornát neki, akkor optimistábbak lehetünk.

A könyv fülszövege a következő információkat tartalmazza: ""Briliáns. Egy idegen kultúra és Isten természetének meghökkentő portréja. A történeten érezhető Wells, Ursula K. LeGuin, Arthur C. Clarke és Edgar Rice Burroughs hatása, ennek ellenére bámulatosan eredeti." - Kirkus Reviews
2019 - A Jézus Társasága missziót indít az Énekesek bolygójára. Néhány év elteltével a csapat jelenti, hogy sikerült kapcsolatba lépniük a Rakhat lakóival, ám a híradások egy idő után váratlanul megszakadnak.
2060 - Egyedül az eredeti misszió értelmi szerzője, Emilio Sandoz atya tér vissza a Földre, ahol a felkutatásukra kiküldött mentőexpedíció jelentései alapján "gyermekgyilkos és hímringyó"-ként híresült el. Az alig néhány (földi) évet öregedett, de testileg-lelkileg meggyötört jezsuita pap hosszas lábadozása alatt az ügyben vizsgálódó rendtársainak bőven van idejük elgondolkozni azon, mi történt, mi történhetett. Ki akarta, hogy így legyen?
"Döbbenetesen jó, egyszerre gondolatébresztő és izgalmas regény, amely bebizonyítja: a sci-fi műfaján belül is lehet még találni új ötleteket, újszerű megoldásokat." - Baltimore City Paper"


Listázás a fórumban