Az e-sport terén erősít a Sony

Az e-sport terén erősít a Sony

2021. március 24. 11:31, Szerda
Felvásárlás révén szállnak be a rendezvények szervezésébe, hamarosan jön az első megmérettetés.

Az e-sportok szegmense az utóbbi néhány évben futott igazán fel, olyannyira, hogy ezt már a legnagyobbak sem hagyhatták figyelmen kívül. A pandémia ugyan némi fennakadást okozott ezen a területen, most viszont egy komoly felvásárlás jelzi számunkra, hogy a növekedésbe vetett bizalom töretlen.

A Sony Interactive Entertainment jelentette be a napokban, hogy az RTS céggel közösen felvásárolták az Evolution Championship Series (Evo) vállalatot, ezzel pedig gyakorlatilag megszerezték az ellenőrzést a kiemelkedően népszerű rendezvények, azok szervezése felett. A mellékelt indoklás szerint mindkét új tulajdonos, azok vezetői, osztoznak a terület iránti komoly érdeklődésben, mindketten rajonganak az e-sportok iránt, az Evo jövőbeni folytatásával pedig maguk is jelentős szereplőként jelennek meg itt, miközben megőrzik eredeti gyökereiket. A Sony esetében a harci (küzdő-) játékok és a PlayStation-konzolok közös múltja miatt is van ebben logika, reményeik szerint a rendezvény az eddigieknél is szélesebb közönség számára lesz vonzó ajánlat.

Ebben segíthet, hogy a múlt évhez hasonlóan idén is online formában rendezik meg a megmérettetést, eközben pedig belépődíjat sem szednek, vagyis sem jegyet nem kell majd fizetünk, sem pedig a Las Vegas városába való eljutással nem kell szenvednünk, amennyiben részt szeretnénk venni a versenyen. Az idei évben olyan játékok szerepelnek majd a kínálatban, mint a Tekken 7, a Street Fighter V: Champion Edition, a Mortal Kombat 11 Ultimate, valamint a Guilty Gear -Strive-, hazánk pedig szintén megtalálható a támogatott országok listáján, így ezzel sem lesz gondunk.

Idén két hétvége alatt zajlanak majd az összecsapások, augusztus 6. és 8, illetve augusztus 13. és 15. között vehetünk részt majd ezekben, illetve követhetjük figyelemmel a fejleményeket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások