Mobilra portolná játékait a Sony

Mobilra portolná játékait a Sony

2021. április 14. 14:53, Szerda
Keresik az új részleg leendő vezetőjét, ami jelzi a hordozhatók irányába tervezett lépést.

Még tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy mobilosítja saját játékait az Activision Blizzard, ezzel követve mások példáját, egyben pedig alkalmazkodva a változó felhasználói szokásokhoz. Most a Sony szánja el magát valami hasonlóra, bár ők egyelőre csak az új részleg leendő első emberét keresik.

Külsős portálok vették először észre az érdekes állásajánlatot, amelyben a japán óriás a PlayStation Studios új mobilos részlegének élére keresi a megfelelő jelölteket. Ebből ugyan konkrét részleteket nyilván nem tudunk meg, legalábbis ami a hordozható kütyükre portolandó játékok listáját és a várható menetrendet illeti, a hirdetés létezése mégis egyértelműen jelzi, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznének az okostelefonok és táblák piacára. Lényeges kitétel, hogy a meglévő, igencsak népszerű címek átvitelét tervezik, a leendő vezetőnek ezt a manővert kell majd karmesteri szerepben lebonyolítania és felügyelnie, a fenti lépés pedig egy nagyjából 3-5 éves időszakra vonatkozó, házon belüli terv létezését sejteti.


Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a Sony már korábban is megpróbálkozott a két terület összekötésével, erre talán az eredeti Xperia Play okostelefon piacra dobása a legjobb példa, bár az annak idején, nagyjából egy évtizeddel ezelőtt bemutatott készülék alaposan megelőzte korát, így nem válhatott igazán népszerűvé. Ezt követően a PlayStation Mobile márkanév révén igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a mobilos területre, ezt azonban többnyire bizonyos PC-s játékok portolása fémjelezte, a siker pedig ismét elmaradt, ami a kezdeményezés 2015-ös, viszonylag gyors lezárását eredményezte.

Most tehát ismét megpróbálkoznak a területre való belépéssel, nyilván azzal az elsődleges céllal, hogy egy jóval szélesebb közönséget érjenek el saját fejlesztéseikkel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások