Jegelte a Windows 10X projektet a Microsoft

Jegelte a Windows 10X projektet a Microsoft

2021. május 11. 23:53, Kedd
A redmondi konszern egyelőre háttérbe szorította a fejlesztést.

Brad Sams, a Petri.com szerkesztője szellőztette meg azt az információt, hogy a Microsoft határozatlan időre jegelte a Windows 10X verzió fejlesztését. A hír annak tükrében egyáltalán nem nevezhető meglepetésnek, hogy az elmúlt időszakban többször is elhalasztották a változat kiadását. Eredetileg az új és rugalmas Windows 10-verziónak - a Surface Neo készülékkel együtt - tavaly ősszel kellett volna megjelennie. Ez azonban nem történt meg és a Surface Neo megjelentetését is elhalasztották.

Az értesülést később - a saját forrásai alapján - megerősítette a Windows Central egyik munkatársa is. A kiszivárgott hírek szerint a Microsoft már februárban teljes mértékben leállította a Windows 10X tesztjeit és ehelyett úgy döntött, hogy a Windows 10 frissítésére összpontosít. A cél az operációs rendszer optikai és funkcionális megújítása, amely a Sun Valley nevű frissítés keretében valósulhat meg.

A Sun Valley várhatóan ősszel érkezhet, s egységes és korszerű kinézetet kínál majd. A frissítésbe a Windows 10X számos eleme is bekerülhet. Sőt, Mary Jo Foley, a Microsoft ügyeit jól ismerő blogger és újságíró megjegyezte, hogy a Sun Valley bizonyos elemeit a Windows 10X-ben is fel akarták használni. A vállalat vezetői minden bizonnyal úgy gondolták, hogy felesleges és észszerűtlen lenne egy időben egy második operációs rendszert is kiadni, inkább minden erőforrást igyekeznek a Windows 10 megújítására összpontosítani.

A Sun Valley egy módosított kezelőfelület lesz, amely kapocs lehet a Windows 10 és a Windows 10X között. Ez többek között azt jelenti, hogy a hagyományos Windows 10 is egy olyan cselekvési központot és lekerekített sarkokat fog kapni, mint a Windows 10X. Mindezek után kérdéses, hogy a Windows 10X valaha megjelenik-e, mikor és milyen formában, továbbá, hogy a fejlesztés nem szenved-e a döntés miatt komoly károkat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások