A bitcoin jelentheti a Twitter jövőjét

A bitcoin jelentheti a Twitter jövőjét

2021. július 26. 22:55, Hétfő
A társaság vezetője integrálni akarja a kriptovalutát a termékeikbe.

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és vezérigazgatója mindig is a virtuális fizetőeszköz támogatójának számított, de eddig nyilvánosan nem beszélt arról, hogy a digitális pénzt valaha is a cég ajánlatainak a részévé akarja tenni. A menedzser azonban most a befektetőknek szervezett konferenciabeszélgetés keretében egyértelművé tette, hogy az elképzelést mindenképpen meg akarja valósítani a jövőben - minderről a TechCrunch számolt be.

Az is kiderült, hogy Dorsey melyik funkciókba tartja elképzelhetőnek a bitcoin integrálását. A példaként említett funkciók között volt a Super Follows, a Commerce, az Abos és a Tip Jar, amelyeknél elvileg lehetőség lesz arra, hogy a felhasználók a kriptovaluta segítségével fizessenek. Az érvek között elhangzott, hogy a virtuális fizetőeszköz alkalmazásának köszönhetően sokkal gyorsabban lehet majd piacra dobni a különböző termékeket, mert a digitális pénz világszerte elérhető. A cél most az, hogy piacról piacra haladjanak, vagyis a funkciókat egyik ország után a másikban vezessék be.

Dorsey kifejtette, hogy szerinte a bitcoin jelenti a jövőt, ezért nagyon fontos, hogy a Twitter és annak befektetői agresszív módon ruházzanak be a területebe. A menedzser a további fontos trendek között említette a mesterséges intelligenciát és a központosítások megszüntetését. A vállalat vezetője rámutatott, hogy nincsenek egyedül a kriptovaluta-stratégiájukkal, példaként említette a Facebook Diemet és hozzátette, hogy nyilvánvalóan van e megoldásokra igény. Úgy vélte, hogy az internetes nyílt szabványokat kell követni és ezért fókuszál ő is a virtuális fizetőeszközre. Dorsey szerint a bitcoinnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a világháló pénzévé váljon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban