Az iPhone-tulajok fele frissítene idén

Az iPhone-tulajok fele frissítene idén

2021. augusztus 13. 10:41, Péntek
Ebben a kijelző játszik majd fontos szerepet, a másik szempont azonban kérdéses.

Az Apple néhány hét múlva lerántja a leplet idei új generációjáról, amit sokan várnak már. Ezt egy friss amerikai felmérés is jól megmutatja nekünk, hiszen ebből megtudjuk, hogy a jelenlegi tulajdonosok csaknem fele tervezi a váltást, bár az általuk megjelölt két szempontból csak az egyik tűnik biztos fogadásnak.

A napokban már írtunk arról, hogy a TSMC teljes kapacitását lefoglalták, ez részben az Apple korai lépésének köszönhető. Ez utóbbi cég hamarosan bemutatkozó újításai kapcsán készült el egy új felmérés a tengerentúlon, amelyben kereken 3 ezer, 18 éven felüli amerikait kérdeztek meg saját szándékairól, elsősorban arra a kérdésre igyekezvén választ találni, hogy mennyien váltják majd le meglévő iPhone-készüléküket valamelyik új típusra. A 4 új változat a jelek szerint már a hivatalos bemutató előtt megmozgatta a felhasználók fantáziáját, az anyagban ugyanis arról olvashatunk, hogy 44 százalék szeretné beszerezni az új készülékek egyikét, közülük legtöbben pedig az alapmodellre áhítoznak, amit a Pro Max követ a második helyen – az iPhone 13 mini az abszolút utolsó, erre jóval kevesebben vágynak.

A kiemelt szempontok között az új kijelző tűnik a legnépszerűbbnek, a 120 Hz-es LTPO-panel ugyanis komoly előrelépést nyújthat ezen a téren. A második helyen a kijelző alatt elhelyezett Touch ID szerepel, amelynek integrálását egyes jelentésekben csak jövőre vetítik előre, míg a harmadik szempont az always-on kijelző lett. A felhasználók emellett a felső bevágás csökkentését, illetve teljes eltüntetését várják, de a nagyobb tároló és a gyorsabb chip is helyet kapott a listán, a fordított vezetéknélküli töltéssel és a gyorsabb WiFi 6E-eléréssel együtt. Érdekesség, hogy a telefonnal rendelkezők 27 százaléka tervezi az Apple Watch Series 7 beszerzését, 13 százalékuk pedig a még be sem jelentett AirPods 3 iránt is érdeklődik.

Előbbi vékonyabb kávát, gyorsabb chipet, jobb vezetéknélküli elérést és zöld színt, utóbbi pedig nagyobb akkumulátort és javított audiochipet kínálna, jó eséllyel szintén jövő havi bemutatkozóval.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások