Hosszabb lesz a Facebook afrikai tenger alatti kábele

Hosszabb lesz a Facebook afrikai tenger alatti kábele

2021. augusztus 18. 09:19, Szerda
A projektbe még két államot kapcsolnak be.

A 2Africa nevű beruházást tavaly májusban jelentették be. A 37 000 kilométer hosszú új tenger alatti kábel érinteni fog 23 afrikai országot, Európát és a Közel-Keletet. Az építő nemzetközi konzorcium tagjai között van a China Mobile International, a Facebook, az MTN GlobalConnect, az Orange, az STC, a Telecom Egypt, a Vodafone, a Wholesale és a WIOCC. A 180 Tbps-os kapacitást kínáló vezeték várhatóan 2023 végétől, illetve 2024 elejétől fog működni, a lefektetése már jövőre elkezdődhet.

A Facebook, a China Mobile és az MTN GlobalConnect most közölték, hogy a tervezett összeköttetés érinteni fogja a Seychelle-szigeteket és a Comore-szigeteki Uniót. Emellett a Kanári-szigetek, Angola és Nigéria is kapnak új csatlakozási pontot kapnak. Mindez azt jelenti, hogy az új tenger alatti kábel 26 országot köt majd össze 35 csatlakozási pont segítségével.

A Facebook szóvivője azt nyilatkozta, hogy a 2Africa keretében megvalósított beruházások számos más befektetésen alapulnak, amelyeket a kontinensen hajtanak végre, többek között Dél-Afrikában, Ugandában, Nigériában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Az új vezetékre elsősorban azért van szükség, mert felélesztheti a versenyt a megbízható és gyors internetelérések kiépítése érdekében. Afrikában kevés az asztali és a hordozható számítógép, miközben sok az okostelefon, ezért a helyi lakosok általában az utóbbiakon bonyolítják a banki tranzakciókat. A mobilfizetési szolgáltatások ezért részben fejlettebbek az európai megoldásoknál.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások