A PayPal brit ügyfelei is kereskedhetnek kripto­valutákkal

A PayPal brit ügyfelei is kereskedhetnek kripto­valutákkal

2021. augusztus 24. 13:32, Kedd
Az USA után Nagy-Britanniában is elérhetővé válik a lehetőség.

A PayPal már tavaly októberben felhívta a figyelmet arra, hogy új funkcióval bővíti ki a meglévő szolgáltatását és megjelenik az eszköztárban a legnépszerűbb virtuális fizetőeszközök (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin) kezelése, azok menedzselése, amit hamarosan a fizetések engedélyezése követ majd. Ezután a cég márciusban jelezte, hogy az Amerikai Egyesült Államokban már digitális pénzekkel is lehet fizetni.

Most a CNBC arról számolt be, hogy a társaság az ajánlatot a héten kiterjeszti Nagy-Britanniára is, ahol az ügyfeleik először vásárolhatnak, adhatnak el és tárolhatnak kriptovalutákat. Jose Fernandez da Ponte, a PayPal blokklánc technológiáért, valamint kripto- és digitális fizetőeszközökért felelős ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a programot nagyon jól fogadták az amerikai felhasználók és arra számítanak, hogy a szigetországban hasonló lesz a fogadtatása.

Nagy-Britanniában minimum egy fontért lehet digitális pénzt vásárolni, a tranzakciókat pedig a Paxos nevű kriptokereskedelemre specializálódott New York-i cégen keresztül bonyolítják le. A PayPal úgy véli, hogy az ajánlata egyszerű belépési lehetőséget kínál a terület új befektetőinek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások