PayPal - az USA-ban már kripto­valutákkal is lehet fizetni

PayPal - az USA-ban már kripto­valutákkal is lehet fizetni

2021. március 31. 23:08, Szerda
Az ajánlat egyelőre csak a tengerentúlon érvényes.

A fizetési szolgáltató közleményben jelentette be, hogy az Amerikai Egyesült Államokban mostantól lehetővé teszi a virtuális fizetőeszközök használatát is. Dan Schulman, a társaság első embere rámutatott, hogy arra akarnak összpontosítani, hogy segítsék a digitális pénzek általános elfogadását, amelyre szükség van, mert világszerte egyre inkább elterjednek a digitális fizetések és a kriptovaluták. A kriptovalutákkal való vásárlás az üzletekben a következő fejezetet jelenti e megoldások elfogadásának történetében.

A konstrukció úgy működik, hogy az azt támogató kereskedők megkapják a hagyományos fizetőeszközöket, míg a PayPal átvállalja a digitális pénzek amerikai dollárra való átváltásának folyamatát és költségeit. A legnépszerűbb kriptovalutákkal (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin) rendelkező ügyfelek a virtuális fizetőeszközeiket a jövőben átválthatják egy digitális PayPal-pénztárcában amerikai dollárra. Az ajánlatot a következő hónapokban 29 millió kereskedőre terjesztik ki.

Schulman hangsúlyozta, hogy az embereknek először lesz lehetőségük arra, hogy a digitális pénzüket ugyanolyan könnyen és egyszerűen használhassák, mint például a hitelkártyákat. A Visa szintén nemrég jelezte, hogy a jövőben elfogadja a rendszerében a USD Coin nevű kriptovalutával végrehajtott fizetéseket. A társaság is azzal indokolta a döntését, hogy világszerte egyre nagyobb a felhasználók részéről az igény a virtuális fizetőeszközök használatára. A Crypto.com lesz az első cég, amely tesztelni fogja a Visa kártyáinak új funkcióját.

A PayPal egyébként már tavaly októberben felhívta a figyelmet arra, hogy új funkcióval bővíti ki a meglévő szolgáltatását és megjelenik az eszköztárban a legnépszerűbb digitális pénzek kezelése, azok menedzselése, amit hamarosan a fizetések engedélyezése követ majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások