Okostelefonokat is készít majd a Geely

Okostelefonokat is készít majd a Geely

2021. október 27. 22:48, Szerda
Olyan világban élünk, ahol a mobilgyártók autót fognak készíteni, az autógyártók pedig mobilokat dobnak piacra. A Volvo tulajdonosa 2023-mas megjelenést tervez.

Eric Li (Li Shufu), a Zhejiang Geely Holding alapítója és többségi tulajdonosa azt tervezi, hogy prémium kategóriás termékekkel belép az okostelefon-piacra és ezért kész 10 milliárd jüant (1,55 milliárd amerikai dollárt) befektetni.

Az üzletember újonnan alapított cége - amelyben 55 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik - a Hubei Xingji Shidai Technology Co., Ltd. már 2023-ban piacra akarja dobni az első készülékeket és az első évben 3 millió eszközt szeretne eladni. A tervek között szerepel az első esztendőben 10 milliárd jüan, míg nyolc éven belül 150 milliárd jüan nyereség elérése, továbbá 3000 ember foglalkoztatása. Eric Li korábban a légitaxikba invesztált és 10 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Daimler német autógyártó társaságban is.

A menedzser rámutatott, hogy szoros kapcsolat van az intelligens járműfedélzeti és az okostelefonos szoftvertechnológiák között. A jövő fő trendje pedig a határokon átnyúló felhasználói ökorendszerek kifejlesztése és egy kényelmesebb, intelligensebb és zökkenőmentesen összekapcsolt többképernyős élményt nyújtása lesz. Mindenesetre, ha a tervek megvalósulnak, akkor a Geely lesz az első olyan járműgyártó konszern, amely okostelefonokat is fog készíteni.

A Hubei Xingji Shidai Technology Co., Ltd. együttműködési megállapodást írt alá a Vuhani Gazdasági és Technológiai Fejlesztési Övezettel, ennek köszönhetően az új vállalat székhelye a kínai metropoliszban lesz és ott fogja kifejleszteni az okostelefonjait és más okoseszközeit. A Geely egyelőre nem kommentálta a megjelent információkat.

Will Wong, az IDC kínai okostelefon-piaci elemzője szerint a Geely akkora elismertséggel rendelkezik, hogy lesz esélye betörni a prémium kategóriás okostelefonok és más okostermékek piacára. Ettől függetlenül a gyártó mobiltelefon-üzletága inkább az intelligens járművek fejlesztésére irányuló törekvéseinek az erősítésére fog összpontosítani.

A Geely egyébként tavaly márciusban jelezte, hogy azért, hogy a saját gépkocsijait jobban hálózatba kösse és az autonóm közlekedésben segítse, saját fejlesztésű és gyártású műholdakat akar Föld körüli pályára állítani. A cég így függetlenítené magát a jelenlegi rendszerektől és egyúttal megalapította a Geespace nevű leányvállalatát.

Listázás a fórumban