Biztonsá­gosabbá tenné a felhőkör­nyezetet egy izraeli startup

Biztonsá­gosabbá tenné a felhőkör­nyezetet egy izraeli startup

2021. november 10. 23:25, Szerda
A vállalkozás néhány év alatt vált a terület meghatározó szereplőjévé.

Az Orca Security a leggyorsabban növekvő kiberbiztonsági cégek közé tartozik. Az amerikai-izraeli vállalat az idei esztendőben szeptemberig 800 százalékkal növelte a bevételeit, míg tavaly ugyanez az arány 1000 százalék volt. A legutóbbi finanszírozási körében 500 millió amerikai dollár támogatást szerzett, ezáltal pedig 1,8 milliárd amerikai dollárra növelte az értékét.

Avi Shua, a társaság alapítója az izraeli fegyveres erők 8200-as egységében szolgált, amely a kiberbiztonságért és a digitális kémkedésért felelős. A menedzser úgy becsülte, hogy az Orca Security a globális piaci részesedését tekintve már az első hét vállalkozás között van. A több mint száz ügyfelük között található a The New York Times és a News Corp. A startup a közeljövőben rendkívül gyorsan akar növekedni Európában, az azt követő lépés pedig a tőzsdei megjelenés lehet.

Az Orca Security szakemberei elsősorban a felhőkörnyezet biztonságával foglalkoznak. Tanulmányuk (2020 State of Public Security Report) szerint a cégek 80 százalékánál van legalább egy olyan internethozzáféréssel rendelkező egység, amelynek az operációs rendszere sebezhető vagy elavult. A kutatók több mint 300 000 dokumentumcsomagot vizsgáltak meg az Amazon Web Services, a Microsoft Azure és a Google Cloud Platform rendszerében, s az esetek 5 százalékában e fájlokat gyenge vagy kiszivárgott jelszóval védték. Az esetek 19 százalékában pedig az alkalmazottak magán e-mail-címeket használtak arra, hogy hozzáférjenek a felhőkörnyezetben tárolt vállalati erőforrásokhoz. Shua ezeket a biztonsági problémákat akarja megoldani.

A cél az, hogy az Orca Security termékeit olyan könnyen lehessen kezelni, mint az okostelefonos alkalmazásokat. Az általuk kifejlesztett technológia nem igényel szoftvertelepítést, és a teljes védelem percek alatt elérhető, ráadásul nem terheli túl a rendszereket sem, mivel több ezer biztonsági figyelmeztetést rangsorol és szűr meg azért, hogy a legsúlyosabbakat megtalálja.

Shua korábban a CheckPoint technológiai vezetője volt, mely társaság szoftvereket és kombinált IT-biztonsági hardver- és szoftvertermékeket egyaránt kínál. A felhőkörnyezet megjelenésével azonban rájött, hogy az elérhető megoldások nem voltak elegendőek, mert túl bonyolultak voltak és a telepítésük, illetve a beállításuk túl sokáig tartott. Súlyosbította a helyzetet, hogy a felhasználók rendkívül sok figyelmeztetést kaptak és nem tudták megkülönböztetni a fontosakat a kevésbé fontosaktól.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások