Búcsúzik a Fortnite kínai változata

Búcsúzik a Fortnite kínai változata

2021. november 5. 15:54, Péntek
Nem éri meg fenntartani a helyi előírások miatt kifejlesztett külön verziót.

Az Epic Games az elmúlt hónapokban leginkább az Apple ellen indított per kapcsán szerepelt a hírekben, eközben viszont arról sem feledkezhettünk meg, hogy ők is alkalmazkodtak a kínai hatóságok előírásaihoz, ami többek között a Fortnite egy speciális, a helyi szabályokhoz illeszkedő verziójának megjelenéséhez vezetett. Ezt most leállítják, ami minden bizonnyal a költségekkel magyarázható.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy odaát korlátozzák a játékosok online szórakozásra fordított idejét, még szigorúbb szabályokkal sújtva őket. Az Epic Games ezzel kapcsolatban korábban kifejezetten együttműködő magatartást tanúsított, a Fortnite eredeti változata helyett egy módosított példányt tettek elérhetővé, tulajdonképpen ennek bétatesztje zajlott az országon belül. Ez számos változtatást hozott magával, amelyek a játékmenetet és a kinézetet is érintették, így a játékon belül kevesebb vért láthattunk, a kevésbé tapasztalt játékosok is eséllyel szálltak harcba, de egy bizonyos idő elteltével már nem gyűjthettünk további tapasztalati pontokat, a játék maga pedig arra figyelmeztetett, hogy ideje a tanulás felé fordulnunk, letelt ugyanis a szórakozásra kijelölt idő.

A fejlesztő most saját kínai oldalán jelentette be, hogy hamarosan leállítják a külön verziót, és bár ennek pontos okát egyelőre nem jelölték meg, nagy valószínűséggel a megemelt költségek kényszerítették ki a lépést, nem volt tehát értelme fenntartani egy külön, egyetlen országnak szánt verziót – bármekkora is legyen az adott ország belső piaca. Ennek értelmében november első napján elérhetetlenné tették a további regisztrációkat és a letöltést biztosító oldalt, ezt a hónap közepén (november 15.) a szerverek leállása követi majd, a WeGame-kliensen keresztül tehát a játékosok ezt követően hiába próbálnak majd meg csatlakozni.

Jelen pillanatban odaát nincs legális alternatíva a játék elérésére, meglátjuk, a helyzet mennyiben változik majd a jövőben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások